Naslovna > Vijesti > Pravo iznenađenje u Frankfurtu

Audi Nanuk Quattro

Pravo iznenađenje u Frankfurtu

Mnogi popularni automobilski brendovi nisu mogli da sačuvaju svoje novitete do samog otvaranja sajma automobila u Frankfurtu, koji nam je zvanično svoja vrata otvorio upravo dana. Međutim, jednom brendu je to ipak pošlo za rukom...

Audi je do poslednjeg dana uspio da sačuva svoje iznenađenje Quattro Crossover Concept – Nanuk i da ga premijerno prikaže na sajmu automobila u Frankfurtu. Za razliku od hibridnog Sport Quattro Concepta, Nanuk model je kombinacija supersportskog automobila i crossover vozila. On takođe ima porpoprcije koje odgovaraju jednom superautomobilu.

 

Dugačak je 4.451, širok 1.990 a visok 1.337 mm, dok je međuosovinski razmak 2.710 mm. Ono po čemu je ovaj koncept ipak nešto drugačiji od ostalih po svojoj mogućnosti podešavanja njegovog odstojanja od tla. Naime, Nanuk može da se spusti oko 30 mm ili podigne za 40 mm. Visinu vozila možete da podešavate ručno i automatski, a to zavisi od uslova na putu i brzine kretanja.

 

Ovaj Audijev koncpet ima 22 inčne točkove, sa gumama dimenzija 295/50, a pozadi 295/45, te kočnice sa keramičkim diskovima. Konstrukcija ovog modela izrađena je od aluminijuma i plastičnih metala, koji su ojačani ugljeničnim vlaknima. Težina ovog koncpeta iznosi 1.900 kilograma.

 

Ovaj superautomobil ima pogon na sva četiri točka. Ispod poklopca nalazi se 5.0 litarski twin-turbo V10 TDI motor, dizelaš, koji proizvodui 544 ks i 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kao takav, uparen je sa sedmostepenim automatskim S-tronic mjenjačem. Do „stotke“ Nanuku je potrebno 3,8 sekundi, a maskimalna brzina ograniečna je na 305 km/h.

Datum objave: 10/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook