Naslovna > Vijesti > Predstavljen Continental GT

Bentley

Predstavljen Continental GT

Britanski proizvođač predstavio je model Continental GT u kabrio verziji, automobil je sposoban da razvije 626 ks i maksimalnu brzinu od 333 km/h...

Kabrio verzija uveliko podsjeća na kupe, moglo bi se reći da je identičan, ali postoji nekoliko ključnih razlika koje ga razlikuju, među njima su naravno mekani sklopivi krov, koji se sklapa za samo 19 sekudni pri brzini kretanja vozila do 48 km/h.  Bentley tvrdi da je buka smanjenja za 3 decibila zahvaljujući ovom krovu, a automobil je nekoliko kilograma lakši od prethodnika, ali i dalje teži skoro 2,5 tone.

 

Ispod poklopca motora ovog sportaša se krije W12 agregat, zapremine 6,0 litara, koji je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem i dvostrukim kvačilom, a ustanju je da razvije 636 ks. Maksimalna brzina je zavidnih 333 km/h, dok će automobil do stotke dojuriti za 3,7 sekundi. Kao što je i za očekivati novi Bentley stiže sa luksuznim enterijerom, kojim dominira 12,3-inčni multimedijalni sistem, a tu je i Naim audio sistem sa 18 zvučnika snage 2.220 W.Početna cijena ovog modela je oko 200.000 eura.

Datum objave: 28/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook