Naslovna > Vijesti > Predstavljen pomoćni sistem

Tehnologija – Mini Cooper

Predstavljen pomoćni sistem

Ovaj sistem koristi kameru koja je postavljena na vjetrobranu, i prati druge učesnike u saobraćaju ispred automobila...

Mini je ponovo objavio nove informacije o svom 2014Cooper modelu, čiji se zvanični, javni debi očekuje 18. novembra. Ono što će biti naročito istaknuto u novom modelu, svakako je Head – Up ekran, koji će sve potrebne informacije da projektuje na mail, preklopivi ekran koji se nalazi na kontrolnoj tabli.

 

Na njemu će vozač u svakom trenutku moći da vidi brzinu vozila, zabavne informacije, naziv pjesme, radio stanice, navigaciona uputstva, a što je još bitnije i raličita upozorenja. Međutim, najveći akcenat je stavljen na sigurnost. Naime, tu je sistem upozorenja na pristunost drugog automobili ili pak pješaka uz funkciju kočenja.

 

Riječ je o sistemu koji koristi kameru koja je postavljena na vjetrobran, te koja prati pješake i automobile koji se nalaze ispred vašeg automobila. Kada sistem prosudi da može da dođe do sudara, oglašavaju se zvučna i vizuelna upozorenja, koja upozoravaju vozače na pješake ili druga vozila. Ukoliko se desi da vozač ne odreaguje na vrijeme, automobil počinje sa automatskim kočenjem, kako bi spriječio ili umanjio ozbiljnost sudara. 

Datum objave: 11/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook