Naslovna > Vijesti > Predstavljen Up s pet vrata
FOTO GALERIJA (5)

VW

Predstavljen Up s pet vrata

Kao što se i očekivalo kompanija iz Volfsburga će na Salonu u Ženevi zvanično predstaviti svoj najmanji model, Up u izvedbi s pet vrata

Prilikom predstavljanja najmanjeg modela sa značkom VW-a, najavljeno je da će se on naći i u verziji sa pet vrata. I evo to se desilo. Danas je Volkswagen saopštio informacije i prikazao prve fotografije petvortatnog Up-a.

 

Ono što je najvažnije tiče se agregata i kao što smo pretpostavljali, ova izvedba Up-a doći će u kobinaciji sa 1.0-litarskim I-3 agregatom u izvedbama od 60 i 75 KS, zavisno od nivoa opreme. A kada smo kod opreme ona dolazi u nekoliko nivoa: take up!, move up!, high up!, black up! i white up!. Dodatni par vrata na Up-u nije oduzeo prostor u unutrašnjosti. Visina na zadnjoj klupi je 947 mm dok je na prednjim sjedištima nešto veća i iznosi 993 mm. Prostor ispred zadnje klupe za koljena je 789 mm, dok iz VW-a naglašavaju da se stopala  bez problema mogu smjestiti ispod stražnjeg dijela prednjih sjedišta. Osnovna cijena za petovratni Up u Njemačkoj je 10 325 eura, što u suštini znači povećanje cijene za 475 eura u odnosu na trovratni model. 

Datum objave: 23/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook