Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Predstavljeni noviteti i inovativni koncept modeli u Milanu

CFMOTO je na EICMA 2022

Predstavljeni noviteti i inovativni koncept modeli u Milanu

Kao prvi potpuno električni motocikl marke CFMOTO, Papio Nova je motor sa upravljivošću i nivom kvaliteta koji su uporedivi sa svojom benzinskom braćom. Opremljen je 69.3V32A*2 litijumskim baterijama i ima elektromotor od 30 KS i 251 Nm obrtnog momenta. Domet mu je 150 km uz gradsku vožnju. Papio Nova biće spreman za serijsku proizvodnju 2023. godine...

EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori), ili Milanski sajam motocikala je godišnji sajam u Milanu sa preko 100 godina tradicije. Ovaj sajam danas se smatra definitivno najjačim međunarodni powersport sajmom. CFMOTO je privukao pažnju prvog dana EICMA međunarodnog sajma motocikala, koji je stigao u Milano sa svojim novim modelima uključujući konceptni NK-C22, specijalni model 800MT SPORT R, prvi električni motocikl Papio Nova, kao i potpuno novu platformu „CFMOTO Ride“. Veliku pažnju svih prisutnih na sajmu je privukao i pod brend ZEEHO, koji je upravo u Milanu zvanično lansiran zajedno sa svojim konceptom Magnet, kao i modelima AE8 i AE6.

 

 

 


Konceptni model NK-C22 je izazvao ogromnu pažnju posjetilaca sajma. Svi paneli na ovom motociklu izrađeni su od karbonskih vlakana, dok je štitnik rezervoara za vodu dizajniran kao fiksno krilo koje ističe vizuelnu napetost. Zadnji dio motocikla je kratak i mišićav tako da cijelu proporciju motocikla čini veoma kompaktnom. Prednje svjetlo NK-C22 motocikla dizajnirano je poput strijele, na koje se vizuelno nastavljaju futurističke linije i mišićav stav stvarajući cjelinu vrlo atraktivnog i privlačnog sportskog motocikla. Iza ovih futurističkih linija i moćnog agresivnog izgleda NK-C22 krije se neodoljiva pozivnica za uzbudljivu vožnju. Ali CFMOTO NK-C22 nije samo estetski i vizuelno privlačan. Srž njegove privlačnosti jeste njegova snaga. Vozači će imati priliku da osjete dušu ove mašine kroz njene impresivne performanse, ne samo pri okretu gasa, već i zahvaljujući njegovim glatkim pokretima i brzom odazivu pri rukovanju. Dvostruki auspuh i prepoznatljivi točkovi odražavaju smjelu i inovativnu privlačnost NK-C22 modela.

 


CFMOTO 800MT Sport R je novi model za one koji vole da uvijek proširuju svoje granice i voze dinamično, ali istovremeno spremni su da krenu u svakom momenu na duži put. Sve je počelo sa dobro poznatim 800MT Sport modelom za različite vrste terena. To je motocikl namijenjen dugim vožnjama, panoramskim pogledima i avanturama na udobnom sjedištu. Tako je prošao transformaciju od Sport do Sport R, modela, i sa svojim lakim upravljanjem stigao i do visokih performansi. U ovom izdanju ima izvanredno međuosovinsko rastojanje i sportske gume, vrhunsko vješanje, kočnice i posebne komponente. Sportska ergonomija osigurava maksimalnu kontrolu i zabavnu vožnju, dok prilagođeni dizajn garantuje aerodinamične performanse.

 


CFMOTO je razmišljao o dodatnim proizvodima koji kombinuju pametnu tehnologiju i modernu mobilnost jer se trendovi i tehnologija kao i ekološke potrebe brzo mijenjaju. ZEEHO je novi brend kompanije koji je lansiran kako bi zadovoljio zahtjeve mlađe generacije i bio najprikladniji za modernu urbanu mobilnost. MAGNET jednostavno zrači električnom energijom, što je srž ovog koncept modela. Magnet je novi električni skuter koji se upušta u naprednu električnu mobilnost i pametno putovanje na posao. Predviđa vrhunski spoj performansi, visoke tehnologije i jedinstvenog dizajna. Smjele proporcije i jasne glavne linije Magnet koncepta predstavljaju njegov odvažan stav i jedinstvene karakteristike. Ovaj električni motocikl biće savršen izbor za sljedeću generaciju mobilnosti. Maksimalna brzina je 150 km/h, sa ubrzanjem od 0-50 km/h za manje od 2,5 sekunde, za uzbudljivo iskustvo vožnje.

Datum objave: 15/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook