Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Premijera novog modela 308 očekuje nas u Frankfurtu

Peugeot objavio prve službene fotografije

Premijera novog modela 308 očekuje nas u Frankfurtu

Peugeot je, sada i zvanično, predstavio novu generaciju modela 308, koji je dugačak 4.25 metara i visok 1.46 metara, te je nešto kraći od svog prethodnika...

Istina, do Frankfurtskog salona automobila dijeli nas još nekoliko mjeseci. Pripreme uveliko traju, ali za to, smatraju mnogi, ima još dosta vremena. Međutim, to nije spriječilo kompaniju Peugeot da poradi na novom modelu, te da ubrzo i objave prve službene fotografije, kao i tehničke karakteristike i informacije  novog modela 308, koji će premijerno da bude predstavljen javnosti upravo krajem godine u Frankfurtu. Druga generacija ovog automobila bazira se na EMP2 platformi PSA grupacije. Ovaj model teži i do 140 kilograma manje od svog prethodnika.

 

Novina iz Peugeota, model 308, odmah je oduševio sve ljubitelje francuskih i gradskih automobila. Automobil je dugačak  4.25 metara i visok 1.46 metara, ali i kada uzmemo u obzir  činjenicu da je kreći od svog prethodnika, on ipak nudi više prostora unutar putničke kabine, a može da se pohvali i svojim prtljažnikom  zapremine 470 litara.

 

Dizajn automobila je takođe veoma elegantan. Što se tiče dizajna prednjeg dijela, on je znatno oštriji, pa je zahvaljujući toj karakteristici motor postavljen nešto niže nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Enterijer automobila je takođe moderan i veoma elegantan. Unutar njega nalazi se, između ostalog, i veliki 9.7 inčni touchscreen, koji zamjenjuje veliki broj, sad već suvišnih i nepotrebnih prekidača.

 

Prema ovim karakteristikama možemo da primjetimo da je nova generacija Peugeot 308 modela uistinu elegantna i luksuzna, te sadrži sve osnone karakteristike koje su poželjne u klasi kompaktnih gradskih automobila. Što se tiče konkretno enetijera automobila, on je takođe veoma elegantan i profinjen.

 

Nova generacija ovog automobila u prodjau na evropskom tržišti kreće u jesen, odnosno odmah nakon svjetske premijere u Frnakfurtu. Cijena zasada još uvijek nije poznata. 

Datum objave: 14/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook