Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Preventivom do bezbrižnije zime

Aktuelno – Asa Auto zimski servis

Preventivom do bezbrižnije zime

Kompanija Asa Auto je i ove godine za svoje partnere i kupce organizovala tradicionalnu besplatnu akciju „zimski servis"...

Kao i prethodnih godina, tako i ove, ovlašteni uvoznik vozila Volkswagen grupacije za BiH, kompanija ASA Auto, organizuje akciju besplatnih pregleda vozila. Akcija traje od 1. do 30. novembra i odnosi se na brandove Volkswagen, Škoda, Seat i Audi, a podrazumijeva  pregled po 14 kontrolnih tačaka, koje propisuje proizvođač.  S obzirom da su ljeto i topli dani iza nas, ova akcija je idealna prilika za savjesne vozače da na jednostavan način otkriju nedostatke na svojim četverotočkašima, te da iste efikasno otklone i spremno dočekaju zimu.

 

„Asa Auto svake godine u mjesecu novembru organizira marketinšku akciju za svoje ovlašćene partnere za marke Volkswagen, Škoda, Audi i Seat, pod nazivom „zimski servis“. Tako će i ove godine u periodu od 1. do 30. novembra kupci pomenutih marki imati priliku da besplatno vizuelno pregledaju svoja vozila po 14 kontrolnih tačaka, koje preporučuje proizvođač. Podsjećam da su kontrolne tačke vozila direktno vezane za njegovu funkcionalnost i sigurnost“, objasnila nam je Sanela Jusić, rukovodilac marketinga postprodaje Asa Auto.

 

Ukoliko se odlučite za posjetu ovlaštenom servisu kod Volkswagen, Škoda, Seat ili Audi parnera u BiH, kako biste iskoristili pogodnosti ove akcije, servisno osoblje će na vašem automobilu obaviti pregled kočionog i upravljačkog sistema, pregled mjenjača, izvršiti kontrolu guma, akumulatora i ostalih komponenti.

 

Osim besplatne kontrole, osoblje u servisima će vas upoznati sa svim eventualnim problemima na vašem vozilu, te vam predložiti optimalna rješenja za otklanjanje istih. Podsjećamo, da je servisno osoblje u svim ovlaštenim centrima VW grupacije u našoj zemlji, prošlo posebno školovanje, a neki od njih su na međunarodnim takmičenjima ostvarili zavidne rezultate.

 

„U ovlaštenim servisima širom BiH za pomenute marke Volkswagen, Škoda, Audi i Seat radi visokokvalitetno i kvalifikovano osoblje, koje u zadnje vrijeme pobire vrhunske rezultate na svjetskim takmičenjima. Tako su recimo naši predstavnici na svjetskom takmičenju za Škoda marku osvojili čak deveto mjesto u konkurenciji 73 zemlje. Već drugu godinu zaredom Volkswagen partneri se svrstavaju u grupu „top 100“ servisa u cijelom svijetu.

 

Prošle godine je to bio autoservis Nipex iz Tuzle, a ove godine smo imali čak dva predstavnika - Jelić Auto iz Mostara i Berlinu iz Bihaća. Pored ove dvije marke imali smo i svoje predstavnike i za marku Audi, koji su takođe ostvarili vrlo zapažen rezultat. U konkurenciji od 73 zemlje su osvojili deveto mjesto“, rekla nam je Sanela Jusić.

 

S obzirom da nam se približava zimski period, te da će se uskoro morati ispoštovati zakonska obaveza o posjedovanju zimskih pneumatika na automobilima, Asa Auto je u toku ove akcije pripremila posebnu ponudu Dunlop zimskih guma. Uz podsjećanje da se kupovinom ovih pneumatika u toku akcije ostvaruju značajne uštede, u nekim slučajevima i veće od 100 KM, iz službe za postprodaju Asa Auta naglašavaju da zimska guma pri niskim temperaturama ima izrazito bolja svojstva u odnosu na ljetne pneumatike.

 

Put kočenja se skraćuje za 8 %, prijanjanje za podlogu je znatno bolje, a samim tim je bolja i kontrola u vožnji. Stoga, radi vlastite sigurnosti montirajte zimske gume u prvim zimskim danima. Podsjećamo vas da u toku ove akcije možete iskoristiti i smještaj ljetnih pneumatika u hotele za gume po strogim smjernicama proizvođača, a osim toga za vozila starija od 5 godina u ponudi su economy paketi dijelova, na koje proizvođač daje dvogodišnju garanciju uz znatno nižu cijenu koštanja u odnosu na standardne, originalne dijelove. 

Datum objave: 01/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook