Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Priča o izvrsnosti u području tehnologije i električnih vozila

Ampere

Priča o izvrsnosti u području tehnologije i električnih vozila

Kao stručnjak za razvoj električnih vozila i softvera, Ampere se oslanja na 15 godina iskustva u proizvodnji električnih vozila, povezujući ga s prilagodljivom organizacijom usmjerenom prema stvaranju inovacija...

Ampere, pionir u proizvodnji električnih vozila i softvera u Evropi, jasno predstavlja treću fazu strateškog plana Grupe pod nazivom "Revolution". Od 1. novembra 2023. godine, osnivanje kompanije Ampere je zvanično stupilo na snagu. Renault Grupa je stvorila Ampere kako bi se nosila sa izazovima transformacije auto-industrije, iskoristila prilike koje se pružaju i odgovorila na vodeće klimatske izazove. Ova nova marka predstavlja model automobilske kompanije koja teži da postane lider na rastućem tržištu električnih vozila u Evropi. Podstaknuta tehnologijom, Ampere razvija horizontalni poslovni model koji ima za cilj povećanje prilagodljivosti i ubrzanje inovacija. Svoj fokus usmjerava ka proizvodnji pristupačnih električnih vozila, čime želi da ih učini dostupnim svim kupcima na evropskom tržištu. Ampere se oslanja na 15 godina iskustva u oblasti električnih vozila, kombinujući prilagodljivu i efikasnu organizaciju kako bi ponudio potpuno električna vozila evropskom tržištu i pružio kupcima jedinstveno iskustvo.

 

 

 


Kompanija je osnovana u skladu sa planom koji uključuje integraciju ekoloških, društvenih i upravljačkih ciljeva u cjelokupnom lancu vrijednosti - od proizvoda i usluga koje kompanija razvija do samih proizvodnih procesa, čime se promoviše niskougljenično ciklično poslovanje. Industrijski i tehnološki projekat kompanije Ampere ostvaruje snažan uticaj u Evropi, posebno na matičnom tržištu Renault Grupe, ističući se jedinstvenim setom vještina i čvrstim industrijskim i tehnološkim ekosistemom koji štiti cjelokupni lanac vrijednosti. Ampere upravlja sa 11 lokacija u Francuskoj, među kojima se ističu četiri industrijska postrojenja: centar ElectriCity koji obuhvata fabrike u Douaiju, Maubeugeu i Ruitzu, kao i fabrika u Cléonu. Fabrika broji više od 11.000 zaposlenika, od kojih je 35% inženjera. Zaposlenici kompanije imaju ključnu ulogu u procesima dizajna, razvoja, proizvodnje i plasiranja na tržište visokoefikasnih, sigurnih i održivih vozila pod brendom Renault. Njihov zajednički trud usmjeren je ka ostvarivanju radikalnih transformacija i širom otvaranju vrata električnoj mobilnosti.

 


Dizajn logotipa kompanije Ampere inspirisan je oblikom dijamanta - dugotrajnim i prepoznatljivim simbolom koji odražava bogatu ljudsku i industrijsku prošlost Renault Grupe. Sastavljen od nekoliko dijamanata, logotip predstavlja novi model povezanih i prilagodljivih timova, specijalizovanih za različite oblasti. Njegova kompozicija prenosi ideje, konstantno kretanje i težnju ka višim ciljevima, ističući zajednički napor i cilj.

Datum objave: 22/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook