Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Priznanja za izložbu dizajnerske filozofije "Opposites United" i dizajnerski infotainment "Ki”

Kia s dvije nagrade Red Dot

Priznanja za izložbu dizajnerske filozofije "Opposites United" i dizajnerski infotainment "Ki”

Među nedavnim dobitnicima nagrada Red Dot su i plug-in hibridni Niro, koji je u aprilu pobijedio u kategoriji "Dizajn proizvoda ", kao i potpuno novi EV6, koji je lani zbog svog pionirskog i u budućnost usmjerenog dizajna proglašen "najboljim od najboljeg"...

Kia Corporation nedavno je osvojila dva Red Dot priznanja za dizajn: jedno za svoju filozofiju dizajna izložbi i događaja, a drugo za funkciju povezanog navigacionog kokpita u vozilima (ccNC). Kia je nagrađena zbog kontinuiranih nastojanja u prenošenju svoje dizajnerske filozofije "Suprotnosti ujedinjene" kroz različite kreativne izložbe i događaje. Smjela filozofija dizajna "Suprotnosti ujedinjene" je prvi put predstavljena 2021. godine, a crpi inspiraciju iz kontrasta koji postoje u prirodi i ljudskom društvu. Ova filozofija prevazilazi mjere dizajna automobila i reflektuje odlučnost brenda da poveže dva ključna, iako suprotna aspekta - dobrobit ljudi i očuvanje okoline.

 

 

 

 

Jednako strastven i kreativan pristup primjenjuje Kia u prenošenju svoje dizajnerske filozofije. Ovo je jasno vidljivo kroz inovativne izložbe koje su se održale širom Koreje, kao što su Dizajnerski bijenale u Gwangju, Međunarodni salon automobila u Busanu, te događaj u Dongdaemun Design Plaza. Nakon uspješnih događaja u domovini, Kia je svoju kreativnost predstavila i na Nedjelji dizajna u Milanu. Ova neprestano razvijajuća filozofija dizajna prepoznata je kroz osvajanje Red Dot nagrade za dizajn brenda i komunikaciju za 2023. godinu. Kia će i ubuduće nastaviti biti domaćin izložbama na kojima će prezentovati svoju dizajnersku filozofiju, stvarajući autentična i inspirativna iskustva za svoje klijente. Tokom kraja ovog mjeseca, Kia će učestvovati na događaju "Seoul Light DDP 2023 jesen" koji će se održati u Dongdaemun Design Plaza, u saradnji s raznim umjetnicima.

 


Druga počast odnosi se na tehnologiju sljedeće generacije povezanog interfejsa - Connected Car Navigation Cockpit (ccNC), koja je predstavljena u modelu EV9, prvom električnom luksuznom SUV-u marke Kia s trorednim sjedištima (dostupnim s 6 ili 7 sjedišta). Ovaj inovativni infotainment sistem donosi revolucionarne funkcionalnosti koje mijenjaju dosadašnje norme. Brzo upravljanje, integrisano pretraživanje i unaprijeđen način električne vožnje podižu praktičnost i udobnost na viši nivo. Integrisani infotainment nudi sofisticiran prikaz grafike i korisnički interfejs vozila, u skladu s dizajnom koji upotpunjuje različite grafičke elemente karakteristične za Kia vozila. Ovaj vizualni koncept, nazvan "Ki," proizašao je iz temelja Kijine dizajnerske filozofije "Suprotnosti ujedinjene," koja se oslanja na stub "Smjelo za prirodu." Pojam "Ki" nosi značenje "uspon" ili "početak," a prepoznatljiv je po dijagonalnoj crti koja se koristi na infotainment elementima, ikonama i fontovima kao ključnom vizuelnom elementu.

 


Kijin ccNC sistem, optimalno usmjeren prema sigurnosti i praktičnosti, takođe služi kao intuitivno središte za korisnike, pružajući pristup Kia Connect Store trgovini. To omogućava vlasnicima da daljinski i kontinuirano prilagođavaju svoj EV9 putem nadogradnji digitalnih funkcija i usluga ovog prostranog sportskog terenca. Dolazak EV9 se očekuje kod nas i u drugim dijelovima Evrope do kraja godine.
 

Datum objave: 29/08/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook