Naslovna > Vijesti > Prodaje se Ducati

Nakon 86 godina

Prodaje se Ducati

Poslije 86 godina postojanja Investindustrial koji je u posjedu Bonomi familije, planira da proda brand za za više od 1,6 milijardi dolara

Porodica Bonomi ima nekoliko strateških planova u prodaji branda. Investitori i kupci iz Europe, Azije i SAD-a već su izrazili veliku zainteresovanost za ovaj brand.  Podrazumijeva se da bi se u utrku za kupovinu 86-ogodišnjeg proizvođača mogli uključiti BMW, Volkswagen pa čak i Mahindra.

 

„Ducati je sada perfektna kompanija, ali konstantan rast uslovljava da nađemo podršku od velikih, svjetskih industrijskih giganata. Ovu godinu usmjerit ćemo ka tom cilju“ – rekao je Andrea Bonomi, predsjednik Uprave Investindustrial za Financial Times.  Samo u SAD-u Ducati je povećao svoju prodaju za 43 % u odnosu na 2010. godinu. Rekordni rezultati prodaje postignuti su u SAD-u, Kanadi i Meksiku, a zbog njih je Ducati prvi put u istoriji na sjevernoameričkom kontinentu postao broj jedan. Kompanija je osnovana 1926. godine, a od 1946 proizvode sportske motocikle. Diavel, Hypermotard, Monster, Multistrada, Streetfighter i  Superbike okosnica su Ducatija.  Ime Ducati je prisutno u Svjetskom superbike prvenstvu kao i u Moto GP-u. 

Datum objave: 13/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook