Naslovna > Vijesti > Prodato 2.000 vozila u BiH

Škoda

Prodato 2.000 vozila u BiH

U prvih 11 mjeseci ove godine, Škoda je na tržištu BiH isporučila 2000 vozila, te tako ostala lider na domaćem tržištu uz povećanje prodaje u odnosu na prošlu godinu

Češka Škoda je u prošloj godini bila lider u prodaji na našem tržištu, a tu će poziciju sačuvati  i u 2011. godini uz veći broj prodatih vozila. Mada su se u tekućoj godini oslanjali na provjerene adute i modele poput Fabie, Octavie, Roomstera, limuzinskog Superba, te SUV-a Yetija, Škodini prodavci su uspjeli da ostvare odličan prodajni rezultat.

 

- S ponosom mogu da kažem da smo u novembru isporučili naše dvijehiljadito novo vozilo u 2011. godini. Odličnim prodajnim rezultatima doprinijeli su dobro osmišljeni akcijski paketi opreme Fresh i Plus, koje smo ponudili za naše najprodavanije modele Fabiju, odnosno Octaviju. Naš najpopularniji model na bh. tržištu je Fabia sa 949 prodata modela, a nakon nje slijedi Octavia sa 900 jedinica - rekao je Senad Trnka, Škoda marketing menadžer i dodao da se do kraja godine puno očekuje i od modela Fabia sa novouvedenim akcijskim Magic paketom opreme. Iz Škode poručuju da će i u narednom periodu ponuditi brojne pogodnosti za svoje kupce i pozivaju ih da posjete njihovu temeljno redizajniranu internet stranicu www.skoda.ba i da se upoznaju sa novim autokonfiguratorom. Ovaj jedinstveni web alat omogućava ljubiteljima Škode da se na jednostavan način upoznaju sa nekim modelom, ta da ga, birajući osnovnu i dodatnu opremu, kreiraju prema svom ukusu. Nadolazeća 2012. godina biće posebno zanimljiva za kupce Škode, jer će ponuda modela češkog proizvođača biti upotpunjena sa dva nova vozila, gradskim minijem Citigo, te kompaktnom limuzinom Rapid.

Datum objave: 20/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook