Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Proizvodnja automobila u Njemačkoj

Tesla

Proizvodnja automobila u Njemačkoj

Američki proizvođač isključivo električnih vozila bi mogao da počne sa proizvodnjom i u svojim pogonima u Njemačkoj, već od narednog mjeseca...

Duže vrijeme je poznato da kompanija Tesla gradi pogone van Sjedinjenih Američkih Država, kako bi dodatno povećala ponudu na stranim tržištima. Tako je u Njemačkoj izgrađen pogon koji bi trebao da opskrbljuje tržište Evrope, međutim sve donedavno nije bilo poznato kada će ovaj pogon početi da proizvodi automobile. Direktor ove kompanije Ilon Musk je u jednom intervjuu potvrdio da postoji velika mogućnost da će proizvodnja u ovom pogonu početi krajem novembra ili u decembru, dakle prije kraja ove godine.

 

 

 

 

 

Takođe potvrdio je da će se pored vozila, ovdje proizvoditi i veoma bitne stavke za električne automobile, baterije, te je dodao da se nada da će puni kapacitet proizvodnje biti dostignut prije kraja 2022. godine. U Njemačkoj će se proizvoditi Model 3, a takođe i Model Y, za koji u Tesli imaju velike planove ali i velika očekivanja, jer smatraju da će ovaj SUV biti jedan od najprodavanijih automobila na svijetu. Planovi koji se tiču samog pogona i njegove efikasnosti su, postavljeni na 5.000 do 10.000 proizvedenih vozila na sedmičnom planu. Ovaj zadakat bi trebalo da ispunjava čak 12.000 zaposlenika, što je zaista ogromna cifra.

Datum objave: 13/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook