Naslovna > Cupra > Ateca > Prvi model podbrenda Cupra
FOTO GALERIJA (15)

Cupra Ateca SUV

Prvi model podbrenda Cupra

Upravo gledamo u prvi model novog brenda Cupra imena Cupra Ateca.

Na štandu u Ženevi španski proizvođač je predstavio prvi model iz proizvodnje novo osnovanog brenda. Cupra više ne koristi ime Seat, što je urađeno po uzoru na Abarth i DS brendove. Već je najavljeno da ime Cupra neće biti vezano isključivo za performanse kao ranije, već će brend ponuditi potpunu personalizaciju svojih modela koji za osnovu koriste vozila marke Seat. To znači da Ateca Cupra posuđuje 296 KS turbo-benzinski četverocilndraš iz Leona, pa sa tim agregatom “stotku” hvata za 5.4 sekunde i dostiže maksimalnih 245 km/h. Zvuči kao VW Golf R u SUV odijelu, zar ne?
Cupra Ateca leži na točkovima veličine 19 inča, na koje su namontirani Pirelli P Zero pneumatici u dimenziji 245/40, a malo detaljnijim pogledom primjećujemo i Brembo kočione diskove opremljene četveroklipnim kliještima.

 

Samo jedna transmisija je opcija za ovaj model i radi s o DSG twin-cluch automatskom mjenjaču sa 6 stepeni prenosa, sa komandama na upravljaču. Poznata opcija pogona dozvoljava promjenu moda vožnje u Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road i naravno Cupra, dok se novi izduvni sistem brine o potpuno drugačijem zvučnom potpisu ovog modela....

Datum objave: 08/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook