Naslovna > Vijesti > Prvi superautmobil iz Indije

DC Design

Prvi superautmobil iz Indije

Zvanično je saopšteno da će DC Design na predstojećem Salonu u New Delhiju predstaviti supersportski automobil koji će biti prvo indijsko vozilo ove vrste

New Delhi Auto Expo 2012 svoja će vrata posjetiocima otvoriti za dva dana, a tek jučer je DC Design objavio da će na ovoj smotri vozila predstaviti nešto posebno zanimljivo. Naime, ova indijska kompanija će na pomenutom salonu predstaviti konpetnu verziju sportskog automobila za kojeg je zvanično saopšteno da će ući i u serijsku produkciju.

 

To će biti prvi sportski automobil koji je napravljen u Inidiji.  Informacija je potvrđena i na zvaničnoj web stranici DC Designa, gdje timer odbrojava vrijeme do početka Salona.  Nezvanično saznajemo da  će automobil pokretati V6 agregat sa oznakom Honde, a 400 KS će biti isporučeno na zadnje točkove. Model je težak 1545 kg a početak serijske produkcije očekuje se do kraja 2013. godine u tvorinici u Punu, koja je najveće postrojenje DC Designa. Kompanija ima za cilj godišnju proizvodnju od oko 3000 jedinica sa cijenom od oko 90 000 KM (45 000 €). 

Datum objave: 03/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook