Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Publiku će zabavljati i velikani regionalne rap scene

Finale Red Bull RapLike

Publiku će zabavljati i velikani regionalne rap scene

Za "zagrijavanje" atmosfere i organizaciju afterparty-a na ovom događaju brine se poznato ime sa domaće DJ scene - Forora. Ona se posebno izdvaja svojim energičnim nastupima fokusiranim na rap i RnB muziku. U protekloj godini, privukla je značajnu pažnju na društvenoj mreži TikTok, kreirajući popularne mashup kombinacije stranih i domaćih hitova, što je doprinijelo da se predstavi široj publici...

Ovogodišnje finale freestyle rap takmičenja Red Bull RapLika će se održati 15. novembra u klubu Cinemas Sloga u Sarajevu, a ulaznice za ovaj dugo iščekivani događaj su već u prodaji. RapLika će donijeti nastupe osam najboljih freestyle repera iz BiH i regiona, koji će se takmičiti za prestižnu titulu. Pobjednika će odabrati sudijski tim sastavljen od poznatih repera iz BiH - Frenkija, Sajfera i Smoke Mardeljana. Iako će ovog puta biti u ulozi sudija, to ne znači da neće preuzeti mikrofone i nastaviti tradiciju izvođenja pred publikom. Ovaj poznati trio će nesumnjivo podići atmosferu do usijanja.

 

 

 


Voditelji programa za ovu manifestaciju će biti dobro poznati dvojac Gaga i Stihi iz benda Helem Nejse. Ovaj dvojac je iza sebe ostvario impresivan muzički put sa tri studijska albuma, jednim EP-om i više od 30 spotova. Zanimljivo je da su na početku svoje karijere postali poznati upravo zahvaljujući svojem nastupu i pobjedi na Red Bull Raplici prije više od 10 godina. Tokom godina su nastupali na mnogim festivalima u regionu i Evropi, a u Sarajevu su održali desetine koncerata. Posebno je vrijedan pomena njihov spektakularan koncert u Narodnom pozorištu 2022. godine, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom u okviru Red Bull Symphonica projekta. Gaga i Stihi su takođe poznati po svojim stihovima koji su postali dio urbanog slenga u Bosni i Hercegovini. Njihovo autorsko djelo uključuje i popularni animirani serijal "Bruca Braca Bruda Brada". Ovi momci imaju značajno iskustvo kao voditelji, a nedavno su uspješno vodili program Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru u septembru. S obzirom na njihovu bogatu karijeru i voditeljsko iskustvo, ne sumnjam da će doprinijeti sjajnoj atmosferi na finalu Red Bull RapLika takmičenja.

 


Ulogu DJ-a tokom battleova u finalu Red Bull RapLike preuzeće poznati DJ Soul, čije je ime sinonim za dugotrajnu i uticajnu karijeru na DJ sceni u Bosni i Hercegovini i na Balkanu. Karijeru je započeo davne 1989. godine i od tada postao jedno od najistaknutijih imena u svijetu DJ-eva. Njegovi nastupi su obilježili brojne destinacije širom svijeta. Posebno se izdvaja kao osnivač i voditelj prve hip hop radijske emisije "Fm Jam", koja je igrala ključnu ulogu u promociji hip hop kulture u regionu. Takođe je bio dio Fm Jam Crew tima, koji je poslužio kao trampolin za mnoge regionalne hip hop zvezde na njihovom putu do uspjeha. DJ Soul je pionir u različitim oblicima klupske muzike i dalje ostaje aktivan kao DJ i producent. S njegovim iskustvom i ugledom, nema sumnje da će DJ Soul doneti izvanredne muzičke podloge i ritmove tokom finala Red Bull RapLike takmičenja. To je suvišno pitanje, jer je njegova prisutnost garant kvaliteta i uživanja u muzičkom aspektu ovog događaja.

Datum objave: 08/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook