Naslovna > Vijesti > "Putinove" luksuzne limuzine rasprodate do 2021.

Aurus

"Putinove" luksuzne limuzine rasprodate do 2021.

Projekt Kortež, i kompanija koja za njih proizvodi vozila, a pokrenuta inicijativom ruskog predsjednika Putina, već je primila dovoljno narudžbi za proizvodnju ovih automobila do 2021.godine...Projekt Kortež, i kompanija koja za njih proizvodi vozila, a pokrenuta inicijativom ruskog predsjednika Putina, već je primila dovoljno narudžbi za proizvodnju ovih automobila do 2021.godine...

Naredne dvije godine neće postojati mogućnost da se na tržištu kupi novi ruski luksuzni automobil marke Aurus, izjavio je generalni direktor i suvlasnik kompanije Solers, Vadim Švecov, prenose "Novosti".
"Sa ponosom mogu da kažem da ni 2019. ni 2020. godine ne postoji mogućnost da se kupi auto Aurus, jer imamo narudžbe za dvije godine unaprijed. To govori da je visoko interesovanje za proizvodnju savremenih luksuznih automobila u Rusiji", istakao je Švecov na forumu Vestifajnans.

Automobili marke Aurus, koja je tržišni naziv projekta Kortež, pripadaju porodici luksuznih vozila razvijenih na jedinstvenoj modularnoj platformi za najviše državne zvaničnike.  U projektu su "predsjednička" limuzina, sedan i minivan. Njihova cijena će iznositi oko 10 miliona rubalja (oko 134 hiljade evra).

Na prezentaciji luksuznog sedana Aurus Senat na moskovskom salonu automobila krajem avgusta, ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov je rekao da neće moći da se zadovolji potražnja u okviru proizvodnje za 2019. godinu, i da će već 2020. godine proizvodni kapaciteti kapaciteti biti prošireni. Manturov je ranije izjavio da će proizvodnja vozila marke Aurusa za 2019. godinu biti oko 120 automobila, od čega će najmanje 50 biti za glavnog kupca — vozni park jedinice za specijalne namene ruske Federalne službe za zaštitu.

 

Datum objave: 01/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook