Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Raskošan prtljažnik najjači adut

Premijera Peugeot 308 SW modela

Raskošan prtljažnik najjači adut

Pored raskošnog prtljažnika, ono što kupce najviše privlači kod Peugeota jeste njegov atraktivni dizajn, koji ga izdvaja od svih ostalih karavana...

Peugeot je na sajmu automobila u Ženevi predstavio drugu generaciju modela 308 SW, koji odlikuje raskošan prtljažnik kapaciteta 610 litara. Prema ovome možemo da zaključimo da se radi o istom prtljažnom prostoru kao i kod modela Škoda Octavia Combi. Sa druge strane, ne možemo a da ne spomenemo da najjači igrač u ovoj partiji i dalje ostaje Honda Civic Tourer sa prtljažnikom zapremine od 624 litara.

 

Međutim, ono po čemu niko ne može da se uporedi sa Peugeotom, jeste njegov moderan i atraktivan dizajn, koji ga izdvaja od svih ostalih karavana koji se nalaze na tržištu. Raskošan prtljažnik ovom modelu dodao je samo još jednu notu luksuza, i stavio ga rame uz rame sa najjačim karavanima.

 

Za novi Peugeot 308 SW karakteristična je i nova EMP2 platforma, kao i njegova masa, koja je smanjena za 140 kilograma u odnosu na prethodni model. Ukoliko SW model uporedimo sa hatchbackom, primjetićemo da je ovaj duži za 327 milimetara.

 

Pogonska gama obuhvata različit spektar dizelskih i benzinskih motora izlazne snage u opsegu od 110 do 115 KS kada govorimo o benzincima, te 92 do 150 KS, kada je riječ o dizelskim varijantama. Ubjedljivo najštedljivija varijanta svakako će biti Blue HDI verzija, koja podrazumijeva četvorocilindarski 1.6 litarski turbo dizelski  motor, sa 120 „konja“. On je uparen sa šestostepenom, manuelnom transmisijom.

 

U najavi je i izuzetno atraktivan model 308 SW GTI, o kome još uvijek mnogo toga nije poznato. Ono što znamo jeste da će ga odlikovati 1.6 litarski THP turbopunjeni benzinski motor, koji će postizati 250 KS. 

Datum objave: 06/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook