Naslovna > Vijesti > Razmišlja o lansiranju jeftinijih modela

Renault

Razmišlja o lansiranju jeftinijih modela

Renault ima velike planove da sljedeće godine na ljeto, lansira jeftiniju generaciju automobila koji bi se kretali oko 3.500 eura i izvozila bi se prvo za indijsko tržište …

Radi se o četiri modela od kojih su dvije limuzine, jedno SUV vozilo i jedno vozilo sa sedam sjedišta. Ovi modeli su jos u fazi razvoja i neki elementi ovog projekta tek trebaju da dobiju odobrenje od generalnog direktora alijanse Renault- Nissan, Carlosa Gosna, kako bi se proizvodnja izvela do kraja.

 

Nakon što je Renault lansirao prvi low cost model Logan, 10 godina kasnije planira da proizvede novu liniju jefinih vozila, koja bi se prvo trbala naći na tržištu zemalja u razvoju. Akcenat je posebno na Indiju, gdje bi se proizvodnja i odvijala. Planirano je da prodajna cijena prvih modela bude nešto manja od 3.500 eura.

 

Početkom godine čelnici Renaulta donijeće odluku da li će se ovi modeli izvoziti i na europsko tržište i po kojim cijenama. Ovi modeli koji će se pridružiti Dacia Loganu biće razvijeni kao zajednička platforma Renaulta i Nissana.

Datum objave: 09/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook