Naslovna > Vijesti > Red Bull Air Race
FOTO GALERIJA (7)

Abu Dhabi 02-03.februar. 2018

Red Bull Air Race

Michael Goulian je ostvario svoj prvi trijumf nakon davne 2009. godine, dok je drugi završio prošlogodišnji svjetski prvak Yoshihida “Yoshi” Muroya.

Dobro poznato takmičenje je dobilo prvog pobjednika u sezoni 2018. Sa vremenom 53.695 sekundi Goulian je postigao drugu pobjedu u karijeri, sa tri stotinke prednosti ispred drugoplasiranog. “Bilo je fantastično. Dugo sam čekao na drugu pobjedu i cijeli tim je oduševljen” izjavio je Goulian. Njegov zadnji podijum je bio na trci u Kazanu prošle godine. “Sad nam treba konstantnost. Na Red Bull Air Race učestvuje 13 sjajnih pilota,  i vrlo  sam  uzbuđen zbog  narednih trka.” dodao je Michael.

Poznat po tome da odlično započinje takmičenja, ali ne uspijeva to pretvoriti u pobjede, Goulian je ovaj put ostao hladnokrvan do kraja. Nastupivši prvi od četvorice pilota u finalnoj utrci (Final 4) u subotu, postavio je ljestvicu previsoko za svoje suparnike. Aktuelni prvak Yoshihide Muroya (Japan), iako je letio tehnički besprijekorno, imao je vrijeme od 53,985, što je bilo dovoljno tek za drugo mjesto. Viceprvak iz sezone 2017, Čeh Martin Šonka, letio je 54,650, a Kirby Chambliss (SAD) je ostvario vrijeme 54,768. Međutim, zbog povrede tehničkih pravila Šonka je zaradio diskvalifikaciju za finalnu utrku, te je u konačnom poretku pao na četvrtu poziciju, a Chambliss se popeo na treću.

U Challenger Cup kategoriji pobjedu je ostvario Florian Berger, a jedan od takmičara Šveđanin Daniel Ryfa je zakačio jednu od kapija i time uništio šansu za pobjedu. Master  Class šampionat  vodi Goulian sa 15 poena, a sljedeća trka je Cannes 21-22 aprila u Francuskoj.

Rezultati Abu Dhabi Red Bull Air Race:

1. Michael Goulian (USA)
2. Yoshihide Muroya (JPN)
3. Martin Šonka (CZE)

4. Kirby Chambliss (USA)
5. Matt Hall (AUS)
6. Ben Murphy (GBR)
7. François Le Vot (FRA)
8. Mika Brageot (FRA)
9. Petr Kopfstein (CZE)
10. Nicolas Ivanoff (FRA)
11. Juan Velarde (ESP)
12. Cristian Bolton (CHI)
13. Matthias Dolderer (GER)
14. Pete McLeod (CAN)

Datum objave: 05/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook