Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Red Bull Homerun 9. marta na Jahorini

Prvi noćni spektakl

Red Bull Homerun 9. marta na Jahorini

Najzabavnija trka na snijegu, Red Bull Homerun, održaće se 9. marta na Jahorini. Ovo jubilarno deseto izdanje posebno je po tome što će se održati u noćnom terminu, dodajući poseban šarm i uzbuđenje događaju...

Red Bull Homerun je prava adrenalinska poslastica koja okuplja stotine skijaša i snowboardera u masovnom spustu s vrha do dna planine u fer i sportskoj borbi za pobjedu. Najbrži učesnici imaju priliku osvojiti bogate nagrade, dok se neki srećni gubitnici mogu iznenaditi. Svi oni će se 9. marta okupiti na Jahorini i u 18:00 časova krenuti s startne linije na ski stazi Ogorjelica te krenuti prema cilju ispred kolibe hotela Termag. Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, slijedi after party koji će trajati do dugo u noć, pružajući učesnicima i publici nezaboravan provod. U trci mogu učestvovati svi zainteresovani punoljetni amateri i rekreativci bez obzira na pol, dok mlađi od 18, a stariji od 16 godina, mogu učestvovati uz odobrenje roditelja.

 

 

 


Prijave za Red Bull Homerun mogu se izvršiti putem e-mail adrese homerun@jahorina.org ili telefonskim pozivom na broj 066/000-220. Za one koji se odluče za učestvovanje u posljednji trenutak, mogu se prijaviti i na dan same trke u Red Bull šatoru u periodu od 11 do 14 sati. Svi učesnici trebaju preuzeti dres sa startnim brojem prije početka trke, a korištenje kacige je obavezno. Pravila za sudionike su jednostavna i jasna. Svi skijaši i snowboarderi startaju istovremeno te trče u pancericama/bucama 150 metara do svojih skija ili snowboarda. Nakon toga, nastoje se što brže spustiti do cilja, a pobjednik je onaj koji prvi pređe ciljnu liniju. Važno je napomenuti da svaki namjerni fizički kontakt rezultira diskvalifikacijom, kao i nepoštivanje startne linije.

 


Nagrade će se dodijeliti u pet kategorija: najbrža skijašica, najbrži skijaš, najbrža snowboarderka, najbrži snowboarder i najbolji kostim. Kategorija "najbolji kostim" je novitet, a tema će biti osamdesete. Nagrada će biti dodijeljena učesniku ili učesnici s najkreativnijim retro izgledom. Bez obzira jeste li uključeni u trku Red Bull Homerun ili želite pružiti podršku sudionicima i uživati u zabavi, zabilježite datum i lokaciju: 9. mart, Jahorina.

Datum objave: 21/02/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook