Naslovna > Vijesti > „Red Dot“ za izložbeni prostor

Renaultu prestižna nagrada

„Red Dot“ za izložbeni prostor

Novi Renaultov izložbeni prostor namijenjen je velikim međunarodnim automobilskim izložbama poput onih u Ženevi, Šangaju i Frankfurtu...

Renault je na svečanoj dodjeli nagrada “Red Dot primio” priznanja te organizacije. Žiri je izgledu Renaultovog izložbenog prostora „The Bump“, koji je prvi put viđen na međunarodnom salonu automobila u Parizu jeseni 2012., a tada je oduševio posjetioce i drugih automobilskih izložbi, dodijelio nagradu „Product Design 2013“. Električnom modelu Renault ZOE dodijeljena je nagrada „Red Dot Product Design Award 2013". Nakon Méganea II (2003.) i Twizyja (2012.), ZOE je već treći Renaultov model kojem je dodijeljena nagrada Red Dot.



Priznanja Red Dot među najcjenjenijim su stručnim priznanjima za postignuća u dizajnu na svijetu. U ovogodišnjem je izboru žiri sastavljen od 37 međunarodnih stručnjaka ocijenio 4662 prijavljena rada u 19 kategorija. Ovogodišnja svečana dodjela održana je 1. jula u glasovitoj operi Aalto u njemačkom Essenu.

 


Cilj dizajnera bio je da na izložbenom prostoru stvore prepoznatljiv osjećaj kretanja. Automobili su  posjetiocima  vidljivi sa svih strana. Osjećaj kretanja koji stvara taj trodimenzionalni raspored dodatno pojačavaju podna i plafonska svjetla, pogotovo svjetleće kugle koje elegantno mijenjaju boju.


 

Profesor Peter Zec, osnivač i glavni direktor organizacije Red Dot, izjavio je da je poslovni uspjeh danas usko vezan uz dizajn i oblikovanje: „Dobitnici, odnosno primatelji nagrade Red Dot – Product Design 2013 predstavnici su vrlo razvijene kulture oblikovanja i stvaranja industrijskih proizvoda. Danas je sve teže među dobro oblikovanim proizvodima postići prepoznatljivost. Posebna obilježja često su vidljiva tek u detaljima.


Dodjela nagrada Red Dot Design Awards prvi je put održana 1995. godine. Otada su na međunarodnoj pozornici postale jedno od najvažnijih priznanja za vrstan dizajn. Riječ je o jednom od najcjenjenijih natjecanja te vrste u svijetu, a organizira ga Dizajnerski centar Sjeverne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen). Nagrada Red Dot u cijelom je svijetu priznata kao jedno od najpoželjnijih priznanja za izvrsnost na području dizajna.



Muzej dizajna Red Dot od 2. do 28. jula domaćin je tradicionalnoj izložbi nagrađenih proizvoda. Ljubitelji dizajna mogu izbliza pogledati najnovije trendove u posebnom dijelu "Design on Stage - Red Dot Product Design 2013 Award Winners". U jedinstvenom okružju muzeja Red Dot posjetitelje se čak potiče da izložbene primjerke uzmu u ruke ili ih opipaju.

 

Datum objave: 18/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook