Naslovna > Vijesti > Retro izgled, tehnologija budućnosti

Suzuki Waku SPO

Retro izgled, tehnologija budućnosti

Suzuki će na ovogodišnjem sajmu automobila u Tokiju otkriti Waku SPO - retro dizajnirani plug-in hibridni koncept koji sadrži elemente dizajna koji se mogu prilagođavati u skladu sa ličnim željama.

Ultra-kompaktni Waku SPO pridružiće se na štandu japanske firme autonomnom konceptu koji se zove Hanare. Dvije mašine su dizajnirane da pokažu Suzukijeve napore na razvoju budućih tehnologija. Suzukijevo stajalište tematizirano je oko koncepta „Waku Wakua“, japanskog izraza koji znači uzbuđenje. Suzuki Waku SPO opisuje se kao lični kompaktni PHEV iz segmenta A, namijenjen porodici i pojedincima za "dijeljenje zabave i uzbuđenja". Suzuki još nije otkrio nikakve tehničke detalje plug-in hibridnog pogonskog sklopa.

Iz kompanije kažu da model sadrži preklopku 'Waku Waku' koja može prilagoditi automobil tako što omogućava korisnicima da "promijene oblik karoserije, prednju masku i sadržaj prikazan na komandnoj ploči", tako da se automobil "može transformisati kako bi zadovoljio svakoga". Još uvijek nije jasno koliko bi ekstenzivne promjene automobila bile. Render koji je objavio Suzuki pokazuje mali otvor s dugim prednjim poklopcem i retro stilom pomalo sličnim Hondi e. Hanare - japanski izraz za mali stan izgrađen s bočne strane kuće - je autonomno vozilo dizajnirano za „budućnost usmjerenu na efikasnost“. Suzuki kaže da će vozilo korisnicima omogućiti rad ili odmor tokom dugih putovanja, s tim da je Hanare takođe prilagodljiv za različite svrhe i zahtjeve različitih korisnika. Dakle, može se reći kako je Waku namijenjen za promjenu dizajna, dok je Hanare namijenjen za prilagođavanje funkcionalnosti. 

Datum objave: 04/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook