Naslovna > Vijesti > Saradnja sa kompanijom za razvoj sportske opreme POC

Volvo istražuje nove sigurosne i dizajnerske ideje

Saradnja sa kompanijom za razvoj sportske opreme POC

Novo partnerstvo će istražiti i iskoristiti mogućnosti za povećanje sigurnosnog znanja i ponude kako Volvo automobila, tako i POC opreme...

Volvo Car grupacija (Volvo automobili) uspostavila je partnerstvo sa švedskom kompanijom POC, koja razvija zaštitnu opremu za razne sportske aktivnosti. Dvije kompanije će razmijeniti znanje u cilju istraživanja novih ideja na polju sigurnosti i dizajna.

 

„POC proizvodi spajaju funkcionalan dizajn sa ultralaganim, ali izdržljivim materijalima, koji daju ultimativan osjećaj slobode i zaštite. To je savršeno podešeno sa našim ciljem da funkcionalnost i sigurnost učinimo emotivnim iskustvom. Baš kao POC oprema i naši automobili spajaju sofisticiran dizajn sa jačinom i inteligentnim mogućnostima. Posjedovanje prave opreme, u ovom slučaju automobila, stvara osjećaj mira i povjerenja. To u konačnici omogućava maksimalan užitak u vožnji.“ - kaže Thomas Ingenlath, stariji potpredsjednik dizajna pri Volvo Cars.

 

Prvobitni fokus na automobilima i biciklistima

Novo partnerstvo će istražiti i iskoristiti mogućnosti za povećanje sigurnosnog znanja i ponude kako Volvo automobila, tako i POC opreme. Prvi rezultati će biti predstavljeni u drugoj polovini 2014. godine. Prvobitni istraživački i razvojni projekat fokusiran je na komunikaciju između automobila i biciklista.

 

„Komunikacija sa biciklistima u blizini automobila je moguće proširenje vrhunske tehnologije detekcije pješaka i biciklista. Informisanje bicikliste o tome da je prepoznat od strane automobila, može omogućiti ugodniju i sigurniju interakciju automobila i bicikliste u urbanim sredinama.“ - tvrdi Jan Ivarsson, stariji menadžer za sigurnosnu strategiju pri Volvo Cars kompaniji.

 

Zajednička vizija

„Sa POC misijom stvaranja najboljih proizvoda imamo mogućnost spasiti živote i smanjiti posljedice nesreća. Volvo ima viziju, znanje i iskustvo i vodeći je na polju cestovne sigurnosti preko 80 godina.“ - izjavio je Stefan Ytterborn, direktor i osnivač kompanije POC.

 

Inspiracija za novi konceptni automobil

Dizajn novog Volva Concept XC Coupé, koji će debitirati na 2014 North American International Auto Show-u u Detroitu, je inspirisan dizajnom moderne sportske opreme. „Nekoliko narandžastih detalja i vanjskih grafika kombinovanih sa gumenim štitnicima doprinose funkcionalnom dojmu dizajna.“ - tvrdi Thomas Ingenlath.

 

Repozicioniranje podrške

 

Volvo Concept XC Coupé posjeduje jaku povezanost za aktivnim životnim stilom, a Volvo istovremeno želi kupcima ponuditi vrhunsku sigurnost i maksimalnu podršku.

 

„Partnerstvo za POC će biti inspirativno i plodno. Obje naše kompanije imaju jaku posvećenost sigurnosti i zaštiti. POC nas može inspirisati da stvorimo sigurno i emocionalno iskustvo vožnje, te da stvorimo još poželjnije automobile.“ - zaključuje Thomas Ingenlath.

Datum objave: 08/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook