Naslovna > Vijesti > Schumacher nije „divljao“ po stazi!

Istraga potvrdila

Schumacher nije „divljao“ po stazi!

Istraga je utvrdila da se Njemac kretao prikladnom brzinom, te da je udario u stijenu koja se nalazila osam metara od obilježene staze...

Nakon deset punih dana, Michael Schumacher i dalje leži u vještački izazvanoj komi. Glasina o njegovom stradnju je bilo zaista mnogo, ali nakon danas, detalji nesreće su konačno poznati javnosti. Naime, Patrick Quincy, koji vodi ovaj slučaj zajedno sa policijom i službom spašavanja na današnjoj press konferenciji potvrdila je verziju nesreće, koju su već ranije opisali svjedoci i Schumacherovi prijatelji.

 

Kako Quincy ističe, do nesreće je došlo kada je Schumacher napustio stazu koja je obilježena za skijanje. Nakon toga, skija mu je zapela za jedan kamen, nakon čega je Njemac izgubio kontrolu, te nje pao i udario u kamen koji se nalazi osam metara od piste. Brzina kojojm se kretao bila je prikladna, a GoPro kamera koju su skinuli sa Schumijeve kacige ni je zabilježila da je on usporio kada je sišao sa označene staze. Istraga i dalje traje, a policija je pregleda mjesto nesreće, te je razgovarala i sa svjedocima, pa imaju i rekonstrukciju nesreće. Međutim, navodi kako brzina u ovom slučaju zapravo i nije toliko bitna.

 

Oprema koju je Schumi nosio prilikom nesreće još uvijek je na ispitivanju, ali kako Quincy ističe, zasada nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Prema njegovim riječima, skije su bile nove i u dobrom stanju, baš kao i vezovi. Postoji jedno malo oštećenje, ali ono nije bilo uzrok nesreće. Ipak, konačni rezultatui još uvijek nisu dostupni.

 

Podsjetimo, Sumacher je 29.12. doživio nesreću na skijalištu, i od tada se nalazi u bolnici u Grenobleu. Od tada se nalazi u vještački izazvanoj komi. Njegovo stanje je i dalje ozbiljno, ali je stabilno i više nije u životnoj opasnosti.

 

Tokom svoje karijere osvojio je sedam naslova prvaka, a sa 91. pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u Formuli 1. Vozio je za ekipe Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes. 

Datum objave: 08/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook