Naslovna > Auto moto sport > Sebastian Vettel ubjedljivo slavio

Formula 1 – VN Kanade

Sebastian Vettel ubjedljivo slavio

Vettel iz Red Bulla slavio je ispred Ferrarijevog Fernanda Alonsa te Mercedesovog Lewisa Hamiltona...

Trostruki i aktuelni svjetski prvak, Sebastian Vettel iz Red Bulla, pobjednik je Velike nagrade Kanade, ukupno sedme ovosezonske trke Svjetskog prvenstva Formule 1. Mladom Njemcu ovo je 29. pobjeda u karijeri, a trećapobjeda ove sezone.

 

Na drugo mjesto probio se Fernando Alosno iz Ferrarija, koji je sjajno odvezao trku u Montrealu. Sa šeste pozicije, sa koje je započeo trku, probio se na kraju do odličnog drugog mjesta, dok se na treće postolje popeo Mercedesov vozač Lewisu Hamiltonu.

 

Četvrto mjesto zauzeo je Mark Webber, dok je Nico Rosberg bio peti, a do svog najboljeg rezultata u karijeri došao je vozač Toro Rosso-a, Jean – Eric Vergne, zauzevši odlično šesto mjesto. Veliku trku odvezao je i vozač tima Force India, Paul di Resta, koji je zauzeo sedmo mjesto.

 

Brazilac Felipe Massa bio je osmi, dok je Lotusov Kimi Raikkonen takođe osvojio bodove, jer je u Montreaulu zauzeo deveto mjesto. Adrian Sutil je takođe osvojio bodove, zauzevši deseto mjesto u trci koja se vozila u Kanadi.

 

Vettel sada u ukupnom poretku ima 132 boda, 36 više od Fernanda Alonsa, dok Kimi Raikkonen zauzima treće mjesto sa 88 osvojenih bodova. U poretku konstruktora, prvi je Red Bull sa 201 bodom, a prate ga Ferrari sa 145 i Mercedes sa 134 boda.

 

Naredna trka na rasporedu je 30. juna I voziće se za VN Velike Britanije. 

Datum objave: 11/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook