Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Šest lokacija, 14 nastupa

Muzički Old Town Street Fest

Šest lokacija, 14 nastupa

Tokom ove sedmice u kojoj se u Mostaru održavaju skokovi sa Starog mosta u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetske serije, trajaće i sada već tradicionalni Old Town Street Fest...

Old Town Street Fest je muzički festival koji se već četvrtu godinu zaredom zajednički organizuje od strane Red Bull-a, Grada Mostara i Mostar Rock School-a. Program festivala je zakazan za petak i subotu, odnosno 8. i 9. septembra. Nakon dnevnih uzbuđenja i adrenalinskih skokova u hladnu Neretvu, večernji sati će donijeti sjajnu zabavu uz muziku i ples. Festival je u prethodnim godinama privukao poznata imena domaće i regionalne muzičke scene, sa izvođačima koji pokrivaju različite muzičke žanrove. Isto će biti i ove godine, tako da će posjetioci Mostara moći uživati u nastupima brojnih izvođača koji će upotpuniti festivalsko iskustvo. "Na šest lokacija nastupa 14 izvođača. Rock, pop, ethno, blues i electro su žanrovi u kojima ćemo uživati tokom ovog Old Town Street Festa. Nastupi na svim stageovima počinju u 21:00 sati, a vjerujemo da će i ove godine biti dovoljno sadržaja za sve posjetitelje. Drago nam je što već godinama festival posjećuju i turisti i lokalci, kao i što možemo dodati jednu kulturnu i zabavnu notu Red Bull Cliff Diving događaju", poručili su organizatori festivala.

 

 

 

 

U petak, 8. septembra, festival će otvoriti bend R.O.S.T. na Hamam stageu, predstavljajući svoj karakterističan i energičan pristup rock'n'rollu. Iste večeri, na istoj lokaciji, legendarni Rambo Amadeus & Organic Quartet će pružiti svoj nezaboravan nastup. Na Old Crew stageu, Lezz Go Band iz Beograda će izvoditi svoj repertoar koji obuhvata obrade hitova EDM izvođača kao što su Swedish House Mafia, Calvin Harris, Rudimental, Sak Noel, Example, LMFAO i Prodigy. Takođe, izvode i pjesme savremenih pop zvijezda poput Bruno Marsa, Johna Newmana, One Republica, Pharella Williamsa, Beyonce, Rihanne, Shakire i Daft Punka, ali često se može čuti i muzika sastava kao što su Jamiroquai, Chemical Brothers, Bomfunk MC's i mnogi drugi. Degustatori, dvojac iz Trebinja, će zabavljati prisutne u Bijelom Baru, dok će Andrej Jelić obećati sjajnu atmosferu u Lazy Baru. "Pećina" Alibaba će ugostiti Benjamina Delalića, poznatog i kao DJ YNGOD.

 

 

Gitarski virtuoz Muris Varajić će održati nastup u Night Baru Duradžik, pružajući ljubiteljima gitarskih vratolomija savršen poziv da provedu veče na ovom mjestu. Ništa manje zabavna neće biti ni subota, 9. septembra. Na Hamam stageu, autorski bend Farsa će predstaviti svoje svježe kompozicije, koje zaista vredi čuti. Takođe na istoj sceni će se pojaviti energični bend Peripetuum Mobile, koji je ranije već nastupao na Old Town Street Festu u Mostaru. Pub Old Crew će ugostiti funky sastav The Babe Barbarella, koji svojim jedinstvenim izvođenjem ostavlja izvanredan utisak gdje god da se pojavi. Ljubitelji muzike koji se odluče posjetiti Bijeli Bar u subotu će moći uživati u nastupu Etno Transa. Čak i oni koji ne prisustvuju direktno nastupu će neizbježno zaplesati uz tu "glasnu" energiju koju donosi sjajni Bonjasky. Iako ćete njegovu "magiju" čuti širom Mostara, možete ga pronaći u Lazy Baru, gdje će definitivno obezbijediti nezaboravan provod. Peppe & Danijel Čehranov će se pojaviti u Alibabi i obećavaju vrhunsku atmosferu. Takođe, na zadnjem danu festivala, publika u Duradžiku će uživati u rock i blues izvedbi MMS Banda.

 

 

Što se tiče samog Red Bull Cliff Divinga, program takmičenja počinje danas skokovima s kamenog luka Starog mosta, nastavlja se sutra s postavljene platforme, a kulminacija spektakla biće veliko finale zakazano za subotu.
 

Datum objave: 07/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook