Naslovna > Vijesti > Sherwood je vladar Japana!

Red Bull X Fighters Osaka, Japan

Sherwood je vladar Japana!

Epska borba u freestyle vratolomijama na motorima, koja je održana u Nishinomar Gardenu u Osaki, gledaoce je naprosto ostavila bez daha, a novozelanđanin Levi Sherwood ponovo se zasluženo popeo na najvišu stepenicu postolja...

Epska bitka

 

U drevnim zidovima Japanskog najslavnijeg zamka, više od 20.000 navijača i gledaoca prošlog  vikenda imalo je priliku da uživa je u vratolomijama koje su za njih priredili  Red Bull X Fightersi. Trka koja je održana u Osaki, u Japanu, po mnogo čemu je bila posebna. Uzbuđenja svakako nije nedostajalo!  22 – godišnji Levi Sherwood sa Novog Zelanda ponovo se popeo na  najvišu stepenicu podiuma, drugi put ove godine. Pobjeda je svakako bila zaslužena, jer je mlađahni vozač trku odvezao bez ijedne greške.

 

 

 

Nezaustavljivi novozelanđanin

 

Druga trka ove sezone za mladića iz Pamerston Northa bila je i više nego odlična. Sherwood sa Novog Zelanda u ovoj sezoni je, čini nam se, jednostavno nezaustavljiv;  dobio je bitku na otvaranju sezone u Mexicu, a i ovu u Osaki odvezao je bez ijedne greške, pa je zasluženo došao do svoje druge pobjede. Drugo mjesto pripalo je Remi Bizouardu iz Francuske, dok se na treću stepenu postolja popeo Dani Torres iz Španije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gledaoci i navijači, koji su došli da prisustvuju ovom adrenalinskom događaju, nisu krili svoje oduševljenje. Oragnizatori su se potrudili da svim zaljubljenicima u adrenalin prirede još jedan sepektakularan događaj. Najveću podršku publike imao je vozač Taka Higashina iz Japana, jer je ovo za njega ipak bio domaći teren. Ipak, nakon što je bio prinuđen da propusti kvalifikacije koje su se održale dan ranije zbog povrede koju je zadobio, ovu trku je završio na osmom mjestu.

 

 

 

 

 

 

 

Poslije trke, nasmijani Sherwood nije krio svoje zadovoljstvo.  „ Ja sve ovo naprosto obožavam!  Izuzetno sam uzbuđen i sretan zbog pobjede. Japan me je oduševio, organizacija je bila fantastična,  baš kao i navijači koji su nas podržavali do samog kraja trke. Ono što je meni svakako išlo u prilog jeste raznovrsnost prilikom izvođenja vratolomija, stil, kurs i energetika“, istakao je Sherwood.

 

Naredna trka vozi se 27. juna, kada će Madrid da ugosti najpoznatije freestyle motocikliste na svijetu.

 

Rezultati Osaka, Japan

 

1. Levi Sherwood (NZL)
2. Remi Bizouard (FRA)
3. Dany Torres (ESP)
4. Rob Adelberg (AUS)
5. Mat Rebeaud (SUI)
6. Wes Agee (USA)
7. David Rinaldo (FRA)
8. Taka Higashino (JPN)
9. Tom Pages (FRA)
10. Libor Podmol (CZE)
11. Kota Kugimura (JPN)
12. Daice Suzuki (JPN)

Datum objave: 26/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook