Naslovna > Vijesti > Sigurnost bez kompromisa

Volvo

Sigurnost bez kompromisa

Uzorni rezultati na sigurnosnim testovima potvrđuju Volvovu spremnost da bude najbolji automobilski proizvođač u segmentu sigurnosti

Svaka godina je godina sigurnosti za Volvo. Švedska kompanija i dalje radi na dugoročnom cilju da do 2020. godine niko ne bi trebao poginuti ili biti teško povrijeđen u novom Volvo automobilu, a rezultati brojnih nezavisnih instituta širom svijeta naglašavaju i jačaju ovu spasonosnu filozofiju. Posljednji u nizu je američka Top Safety Pick+ (najbolji sigurnosni izbor) nagrada za Volvo modele S60 i V60, te najbolji rezultat EuroNCAP testiranja u klasi za Volvo V40.
„Sagledavanje svih rezultata na sigurnosnim testiranjima tokom protekle godine, potvrđuje naše globalno vodstvo na polju automobilske sigurnosti. Jako smo ponosni što našim kupcima nudimo najsigurnije automobile na svijetu“ – kazao je Lotta Jakobsson, stariji tehnički specijalist za sigurnost pri Volvo Cars sigurnosnom centru.

 

Volvo je na nedavno održanom sajmu automobila u Ženevi, predstavio još jedan svjetski novitet u svijetu automobilske sigurnosti. U pitanju je Pedestrian and Cyclist Detection  - inovativni sigurnosni sistem, kao dodatna mogućnost već postojećeg sistema detekcije i automatskog kočenja, koji detektuje pješake i bicikliste, koji se iznenada pojave ispred vozila, te po potrebi koči automobil.
„Nekoliko je sigurnosnih studija potvrdilo da naši sistemi izbjegavanja udarca, značajno doprinose smanjenju broja nesreća. Stalnim razvojem naših preventivnih i sigurnosnih sistema, idemo prema cilju da do 2020. godine niko ne bi trebao poginuti ili biti teško povrijeđen u novom Volvu“ - zaključuje Lotta Jakobsson.

Datum objave: 02/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook