Naslovna > Vijesti > Škoda ne žuri sa plasmanom na tržištu SAD-a

Škoda

Škoda ne žuri sa plasmanom na tržištu SAD-a

Škoda ne krije ambicije za ulazak na američko tržište ali se i pored neskrivenih ambicija suzdržava od izhitrenih poteza.

Širenje ponude modela sve veće zadovoljstvo kupaca Škoda planira kapitalizirati na tržištu SAD-a. Iako planovi već postoje izvršni direktor Bernhard Maier naglašava da neće biti nikakve žurbe te da će se za plasman Škodinih modela na američko tržište trebati još malo sačekati.
Tokom neformalnih razgovora u Parizu se moglo ćuti da Škoda planira i plasman EV vozila pod svojim logom...
Isti izvor navodi da je izvršena vrlo precizna procjena američkog tržišta te da će konačna odluka o datumu ulaska biti donesena uskoro.

 


Maier je rekao da je trenutni fokus češkog proizvođača automobila pod krovom Volkswagena Iran. Kao što se zna tamo su ukinute sankcije pa se samim tim otvorila šansa sa plasman velikog broja automobila čije se karakteristike odlično uklapaju u profil tamošnjih kupaca.
Tek napomene radi recimo da je Škoda u junu mjesecu ove godine na teritoriju SAD-a zaštitila imena: Yeti, Octavia, Superb i Kodiaq. Vjerovatno baš to otkriva s kojim se modelima misli nastupiti na jednom od najznačajnijih tržišta na svijetu.

Datum objave: 03/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook