Naslovna > Vijesti > Škoda uz biciklizam u BiH

Sponzorstva

Škoda uz biciklizam u BiH

Slika sa europskih okvira gdje je Škoda jedan od glavnih sponzora najvećih biciklističkih utrka, preslikala se i na BiH, gdje će češki brend stajati uz Biciklistički savez BiH

Kompanija Škoda je već dugi niz godina prisutna na najelitnijim biciklističkim takmišenjima širom Europe, a svakako najinteresantnija su Tour de France i Giro d’Italia. I u Bosni i Hercegovini Škoda je prepoznala brdski biciklizam kao novi vid zdravog življenja kroz sport i rekreaciju. Zahvaljujući toj podršci po prvi put u Bosni i Hercegovini organizirana je liga u brdskom biciklizmu, u disciplini olimpijski cross country. Na utrkama lige takmiče se licencirani takmičari iz klubova BiH ali utrke su otvorene i za takmičare iz drugih zemalja.

 

-Naše prisustvo i podrška biće usmjereni ka  stvaranju potencijala i popularizacije biciklizma u Bosni i Hercegovini. Velike utrke kao što su Tour de France i Giro d’Italia u potpunosti su u pod pokrivetljstvom Škode.  Koristim se prilikom da one koji su zainteresovani za ovaj sport, da ga se priključe svojim učešćem ili podrškom, da bi ovaj sport doživio popularizaciju i zauzeo mjesto koje mu pripada. Mi smo brdska zemlja i imamo ogromne potencijale za razoj brdskog biciklizma, a na svima nama je da te potencijale iskoristimo. – rekao je Senad Trnka marketing menadžer Škode u BiH.Sve veći razvoj biciklizma BiH a naročito ekspanzija brdskog biciklizma, doveli su do formiranja Asocijacije MTB koja djeluje u okviru Biciklističkog saveza BiH. Iako je ovo prva godina djelovanja Asocijacije MTB koraci od „sedam milja“ već su učinjeni. Biciklističkom savezu BiH pristupilo je čak 29 brdsko-biciklističkih klubova, što us 16 koji se bave cestovnim biciklizmom predstavlja značajnu bazu ovog sporta.

Datum objave: 17/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook