Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Školarci, talenti i profesionalni skakači čistili Mostar u akciji Clean Cliffs

Cliff Diving

Školarci, talenti i profesionalni skakači čistili Mostar u akciji Clean Cliffs

Nakon Q&A dijela prezentacije (dio za pitanja i odgovore), započela je masovna akcija čišćenja na nekoliko lokacija u kojoj su učestvovali svi prisutni na prezentaciji...

U Mostaru je danas održana akcija čišćenja pod nazivom "Clean Cliffs" uoči takmičenja Red Bull Cliff Diving, koje će se održati u četvrtak, petak i subotu. Ova akcija je organizovana u saradnji Red Bulla sa Mladim Crvenog krsta grada Mostara i Parlamentom mladih, a uključivala je i prezentaciju o održivosti, klimatskim promjenama i zagađenju plastikom u tri mostarske srednje škole. Na prezentaciji su govorili profesionalni skakači, kao što je Eleanor "Ellie" Smart, koja je istovremeno i osnivačica projekta "Clean Cliffs", a takođe su se obratili i stručnjaci za održivost iz Bosne i Hercegovine, među kojima se istakla Adla Kahrić.

 

 

 

 

Učenici iz pet škola, mladi skakači iz programa Red Bull "Under my Wings" i profesionalni skakači iz Red Bull Cliff Diving Serije - njih oko stotinu, udružili su snage kako bi doprineli čišćenju Mostara. "Projekt je nastao na jednostavnoj ideji, a to je da nastavimo raditi ono što volimo te da ostavljamo pozitivan uticaj na okolinu. Naša misija je da stvorimo održiv svijet pun fantastičnih avantura za danas, sutra, ali i za buduće generacije koje dolaze. Takođe, naša vizija je da podignemo svijest o globalnom zagađenju te da promovišemo održivost kroz avanturističke aktivnosti", poručili su iz Clean Cliffsa. Inače, u Mostaru se euforija osjeća sve više dok teku posljednje pripreme za veliki i tradicionalni događaj, a to je takmičenje u skokovima u vodu Red Bull Cliff Diving.

 

 

Ovom trodnevnom događaju se raduju svi, kako lokalni stanovnici, tako i turisti i drugi posjetioci. Atmosfera definitivno potvrđuje značaj Red Bull Cliff Divinga za Mostar, kao i činjenicu da je grad na Neretvi jedna od najatraktivnijih stanica prvenstva.


 

Datum objave: 11/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook