Naslovna > Koenigsegg > Jesko > Specijalna serija u najavi

Koenigsegg

Specijalna serija u najavi

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama švedski proizvođač radi na novom, trkački orijentisanom modelu...

Kada je Koenigsegg u martu najavio svoj model Jesko Absolut, tvrdio je kako će to biti njihov najbrži model ikad proizveden. Švedski proizvođač je na pitanje o maksimalnoj brzini odgovarao kako će gledajući matematičke procjene i napredne simulacije, biti nevjerovatno brz. Komapnija je takođe najavila da će Jasko Absolut razvijati brzinu veću od 490 km/h što predstavlja brzinsku barijeru koju je postavio Bugatti Chiron Super Sport 300+. Koenigsegg međutim još uvijek nije postavio brzinski rekord za Jesko Absolut, mada je kompanija izjavila kako će sa zadovoljstvom preuzeti „titulu“ čim se za to ukaže prilika i da istu sa nestrpljenjem očekuju.

 

 

 

 

Prema nekim informacijama, Koenigsegg je dao zeleno svjetlo za ograničenu seriju sa trkačkim karakterom. limitirana serija navodno ima nekoliko kodnih oznaka, a jedna od njih je i LM. A prema dosadašnjim ustaljenim normama LM gotovo svaki puto označava Le Mans. Navodno, trebalo bi biti sklopljeno između sedam i deset primjeraka ove jedinstvene serije.

 

 

Ovakve informacije uvijek treba uzimati sa rezervom, jer Koenigsegg još uvijek nije potvrdio ove podatke. Ovaj očekivani model sasvim sigurno neće biti brži od Jesko Absoluta, već će biti orijentisan na izdržljivost na trkačkoj stazi umjesto rušenja brzinskih rekorda. Međutim, iako neće biti najbrži, to bi vrlo lako mogao da bude najskuplji model ove švedske kompanije.

Datum objave: 26/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook