Naslovna > Vijesti > Sportski automobil BMW i8

Debi na Sajmu automobila u Frankfurtu

Sportski automobil BMW i8

Kao što je već poznato, riječ je o naprednom plug – in benzinsko – električnim hibridnim sportskim automobilom elegantnog izgleda…

Dugo najavljivani i očekivani 2014 BMW i8 revolucionarni sportski automobil konaćno će imati svoju javnu premijeru, i to na ovogodišnjem međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu mjesecu. Nakon toga, ovaj model će stići i na odabrana tržišta do kraja ove godine.

 

Kao što je već poznato, BMW i8 je napredni plug-in benzinsko-električni hibridni sportski automobil futurističkog stila. Ovaj model karakteriše električni motor snage 170 KS kao i 1.5 litarski trocilindarski benzinski motor koji razvija 223 “konja”.

 

Ova mašina sa prilično impresivni performansama ima masu od 1450 kilograma. BMW i8 će biti istinski vrhunski automobil, koji će do 100 km/h da ubrzava za samo 4,6 sekundi, dok će njegova maksimalna brzina iznositi 250 km/h.

 

Međutim, koliko će da sva ta tehnologija, snaga i brzina da koštaju. Naime, BMW i8 je znatno skuplji od model M3, pa se pretpostavlja da će njegova cijena na tržištu Velike Britanije da iznosi oko 174.000 eura. 

 

Datum objave: 30/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook