Naslovna > Vijesti > Spremna za zimu

Opel Corsa

Spremna za zimu

Proizvođači automobila opremaju i manje modele sistemima i dodacima za najhladnije godišnje doba, a sve u svrhu bezbjednije i ugodnije vožnje tokom zimskih mjeseci …

Zimski period često podrazumijeva nepredvidive vremenske okolnosti i uslove na putu. Takođe je povećan rizik u saobraćaju, smanjen komfor, a kako bismo bezbjedno stigli na odredište potrebna je velika opreznost. Kada je riječ o bezbjednosti, veoma je važna dobra vidljivost. Zbog toga je Opel novu generaciju Corse opremio ThermaTec vjetrobranskim staklom koje se odmagljuje i odleđuje jednim pritiskom na dugme. Ova funkcija, uz zadnje staklo sa grijačima i bočne grijane retrovizore, omogućava vozaču dobru preglednost u vožnji. Za dodatan komfor u hladnim danima i ova Corsa, kao i njena prethodnica, opremljena je grijanim upravljačem i sjedištima.

 

Nova Corsa spremana je da udovolji i kupcima sa dodatnim potrebama i željama. Naime, dostupno je i dodatno pomoćno grijanje sa daljinskom kontrolom i podesivim tajmerom, pomoću kojih se podešava temperature u vozilu. Ova mogućnost je idealna za one koji žele da sjednu u topao automobil prije nego što krenu na put. Bezbjednost je zagarantovana i kada su klizavi putevi u pitanju jer je nova Corsa posjeduje  brojne tehnologije i sisteme koji povećavaju nivo bezbjednosti, naročito u vožnji po klizavim putevima.

 

Opel Corsa pored ABS sistema i standardno dostupnih funkcija stabilizacije u krivinama i pomoći pri kočenju, posjeduje i program elektronske stabilnosti, ESP Plus, i sistem kontrole vuče, Traction Control TC Plus, koji reguliše rad motora i kočnica.

Datum objave: 09/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook