Naslovna > Vijesti > Stiže nam Volkswagen Taigun

Na tržištu od 2016. godine

Stiže nam Volkswagen Taigun

Zeleno svjetlo je dato za proizvodnju malog crossovera po imenu Taigun, koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2016. godine...

Mali crossover Taigun može krenuti u proizvodnju, nakon što su to odobrili čelnici Volkswagena. Ovaj model bi se na tržištu trebao pojaviti 2016. godine, s tim da neće biti dostupan na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

 

Crossover Taigun premijerno je predstavljen prošle godine na sajmu u Brazilu. Ovaj model će biti dostupan isključivo sa pogonom na prednjoj osovi, jer svoju platformu dijeli sa malenim gradskim automobilo, modelom Up!. U poređenju sa njim, Taigun je duži sa većim osovinskim rastojanjem, dok im je širina ista.

 

Kako su izjavili čelnici Volkswagena, u ovom modelu oni vide alternativu crossoverima koji imaju pogon na zadnjoj osovini, modelima koji će se već iduće godine naći na tržištu. Nikakvi detalji i tehničke specifikacije još uvijek nisu saopštene, ali prema dostupnim informacijama, automobil je već krenuo u proizvodnju, pa na tržištu možemo da ga očekujemo 2016. godine.

 

Taigun će vjerovatno u ponudi imati trocilindarske dizelaše i benzince, koji će biti upareni sa standardnim manuelnim mjenjačem. Postoje i glasine da je u planu za ovaj crossover i varijanta na plin. Za sve ove detalje, ipak ćemo morati da sačekamo još neko izvjesno vrijeme. 

 

Datum objave: 24/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook