Naslovna > Vijesti > Strada pickup 2012

Fiat

Strada pickup 2012

Fiat je svoje komercijalno vozilo koje je namjenjeno i svakodnevnoj vožnji predstavio javnosti, a prodaja u Europi počinje ovih dana

Italijanska marka je predstavila svoj osvježeni model Strada, koji se proizvodi u tvornici u Brazilu. Iako se proizvodi na drugom kontinentu, pitanje je dana kada će Strada postati dostupna europskim kupcima. Sa dužinom 4.41 metra, širinom od 1,66 m i međuosovinskim razmakom od 2,72 metra, Strada je komercijalno vozilo, ali i vozilo za vožnju svaki dan.

 

Utovarni prostor je 1685 mm dug dok je u standardnoj konfiguraciji 1300 mm širok. Varijanta sa produženom (duplom) kabinom utovarni prostor skraćuje na dimenzije 1332 x 1070 mm. Težina ovog vozila je 1915 kg, a njegov utovarni prostor sposoban je izdržati masu između 630 i 705 kg. Vozilo dolazi sa tri različita paketa opreme: Working, Trekking and Adventure, te tri različite vrste karoserija: kratka, produžena i dupla kabina. Strada će u svakoj varijanti biti opremljena 1,3-litarskim Multijet agregatom sa 95 KS i 200 Nm obrtnog momenta raspoloživih već pri niskih 1500 o/min.

 

Prema fabričkim podacima potrošnja ovog vozla je samo 5,3l/100km.  Fiat Strada u unutrašnjosti ima sasvim redizajnirane instrumente, a u paketima Trekking i Adventure vozilo nudi i ABS i upravljač podesiv po visini. Najatraktivnija verzija ovog vozila Adventure, prepoznatljiva je po crnom grilu sa hromiranim detaljima, ispod kojih su svjetla za maglu, a tu su i obloge na branicima i blatobranima. Svi paketi opreme nude CD, klimu, alu točkove a tu su i E-Locker (Elektronsko zaključavanje diferencijala) i kompas. Fiat je saopštio da je cijena Strade sa najnižim paketom opreme u Italiji 12900 Eura, dok je najopremljenija verzija Adventure sa duplom kabinom dostupna po cijeni od 16 000 eura. 

Datum objave: 29/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook