Naslovna > Tesla > Strategija povećavanja proizvodnje

Tesla

Strategija povećavanja proizvodnje

Američki proizvođač električnih automobila Tesla će se u ovoj godini posvetiti povećavanju kapaciteta proizvodnje automobila, te neće predstavljati nove modele...

Govoreći o planovima kompanije za ovu godinu, prvi čovjek Tesle Ilon Musk rekao je da u tekućoj 2022. godini neće biti ništa od predstavljanja novih modela. Samim tim sada je jasno da će ljubitelji Tesle morati sačekati bar još godinu dana do premijere novih modela  Cybertrucka i Roadstera, za koje je Musk rekao da se nada da bi se na tržištu mogli pojaviti 2023. godine. Kao glavni razlog zbog čega se neće žuriti sa predstavljanjem novih modela, navadena je bojazan da bi sa tim potezom opala proizvodnja trenutnih modela, od kojih neki bilježe izuzetne rezultate.

 

 

 

 

 

 


Ove godine Amerikanci će svoje resurse usmjeriti na proširivanje proizvodnih kapaciteta automobila u trenutnoj ponudi, kako bi zadovoljili rastuću potražnju. U tom cilju otvorena je i fabrika u blizini glavnog grada Njemačke u kojoj će se sklapati Model 3 i Model Y, namijenjeni za tržište Evrope i okolnih zemalja. Isto tako kompanija će od ove godine da uđe u na tržište Turske, mada trenutno nema podataka kakve će tačno aktivnosti vršiti u ovoj zemlji. Valjda napomenuti i odličnu prolaznost Modela 3 na starom kontinentu, koji je tokom 2020. godine zabilježio oko 140.000 prodaja, a u Tesli se nadaju da će otvaranjem pomenute fabrike u Njemačkoj ovaj broj značajno biti uvećan u budućnosti.

Datum objave: 31/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook