Naslovna > Teme > SUV se pridružuje hipersportskom dvosjedu?

Bugatti

SUV se pridružuje hipersportskom dvosjedu?

Kompanija koja sada posluje u okviru VW grupacije, još od 2009. godine se nosi sa idejom o kreiranju SUV modela, kada je prikazan i koncept luksuzne limuzine 16C Galibier...

Stefan Vinkelman, direktor ove kompanije u septembru se oglasio da su spremni za proizvodnju više od jednog modela, a pri tom ne računajući nedavno predstavljenu specijalnu verziju Chirona – Bugatti Divo sa vrtoglavom cifrom od 5 miliona eura. Ipak, novi model se ne očekuje uskoro, pošto VW grupacija još uvijek nije odobrila ovu veliku investiciju, a njeni trenutni prioriteti su svakako razvoj električnih vozila i sistema autonomne vožnje. Prema mnogim činjenicama, naredni Bugati neće biti luksuzna limuzina, kao koncept od prije jedne decenije, već se najvjerovatnije radi o modelu iz SUV segmenta.

 


Vladajući trendovi u auto-industriji pokazuju da bi kupci najviše bili zainteresovani za ekskluzivni sportski SUV automobil sa znakom Bugattija. O tome najbolje svedoče luksuzni SUV modeli kao što je Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan, Lamborghini Urus ili tek najavljeni Ferrari Purosangue. Pošto ovaj projekat još nije ušao u fazu realizacije, a mnogi su znatiželjni kako bi izgledalo jedno takvo vozilo, Girgi Tedorazdze je pokušao da dočara njegov izgled. Vizija ovog modela se stilski zasniva na Chironu, sa rendera se može uočiti prepoznatljiva maska hladnjaka i višesegmentni svjetlosni sklop.

Datum objave: 02/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook