Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Sve spremno za spektakl, o redoslijedu skakača odlučila tradicionalna igra klikera

Skokovi počinju danas

Sve spremno za spektakl, o redoslijedu skakača odlučila tradicionalna igra klikera

Nakon gledanja skokova, posjetioci i turisti imaće priliku da se nastave zabavljati uz muziku i ples zahvaljujući Old Town Street Festu u organizaciji Grada Mostara i Mostar Rock Schoola, od 8. i 9. septembra, a raznovrstan i bogat program uključuje čak 14 nastupa na šest različitih lokacija u gradu...

Svi takmičari Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva stigli su juče u Mostar, gdje će danas početi nadmetanje za prestižne titule na Starom mostu. Redoslijed skakanja sa mosta je određen tokom opuštene večere dobrodošlice uz pomoć zabavne igre sa klikerima. Program Red Bull Cliff Divinga započinje danas, u četvrtak, 7. septembra u 13:45, sa prvim takmičarskim serijama u kojima će takmičari i takmičarke izvoditi svoje skokove sa kamenog luka Starog mosta, čime će počastiti višestoljetnu tradiciju skakanja sa ovog nevjerovatnog mjesta. Iako su se Gary Hunt, Miguel Garcia, Meili Carpenter i Annika Bomebusch istakli kao vješti i precizni igrači klikerima tokom večeri, tačno ko će imati čast da otvori takmičenje ostaje tajna.

 

 

 


„Pripreme za Red Bull Cliff Diving idu dobro, skoro da smo na kraju sezone pa je ovo stvarno odličan period za ovaj event. Možemo reći da izbor kandidata koji bi mogli uzeti titulu najboljih je vrlo jasna. Biće dobra borba u muškoj selekciji, Rhianna malo bježi od toga ali dobro, možete raditi nešto samo ako vam je ugodno. Stvar je u tome da je Mostar jako zahtjevno mjesto, prvo skačemo sa mosta i onda sljedeći dan sa platforme tako da nisu isti uslovi. Skakači moraju biti u svojoj najboljoj formi da bi osigurali dobre rezultate, ali će biti odlično.“ – poručio je Orlando Duque, sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetske Serije.

 


Druga serija skokova će se održati u petak, 8. septembra, ali će se izvoditi sa dodatne platforme i po pravilima takmičenja koja propisuju visinu skoka, odnosno 21 metar za žene i 27 metara za muškarce. Finale je zakazano za subotu, 9. septembra, sa bogatim muzičkim i zabavnim programom koji počinje u 14 sati. S obzirom na prethodna iznenađenja kojima je Red Bull često obradovao gledaoce na prethodnim izdanjima Red Bull Cliff Divinga, Mostarci sa nestrpljenjem očekuju da li će i ove godine biti priređeno nešto posebno. Treba podsjetiti da je 2021. godine publika okupljena ispod Starog mosta bila oduševljena preletom nekadašnjeg Titovog aviona, impresivnog Douglasa DC-6B, kojim su takmičari doputovali u Mostar te godine.

Datum objave: 07/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook