Naslovna > Teme > Svečano i u velikom stilu

Počeo Sajam automobila u Frankfurtu

Svečano i u velikom stilu

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, učestovaće preko 1.000 izlagača...

Međunarodni sajam automobila u Frankfurtu konačno je danas otvorio širom svoja vrata novinarima. Organizatori su najavili da će pored svih velikih svjetskih proizvođača iz cijeloga svijeta, na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvovaće i preko 300 dobavljača, uz prisustvo više od 1.000 izlagača.

 

Prva dva dana ove 65. po redu manifestacije po već ustaljenoj tradiciji rezervisana su za predstavnike medija. Posjetioci će moći da uživaju i da vide najnovije modele iz automobilske industrije od 12. do 22 septembra, kada će sajama zvanično da zatvori svoja vrata.

 

Iako vlada velika kriza na evropskom tržištu, u Frankfurtu će da bude predstavljen veliki broj automobila, uključujući i onih koncpetnih i serijskih. Posjetioci će moći da vide i brojne svjetske, kao i evropske premijere novih ili osvježenih modela, te mnoge konceptne automobile koji će svakako najaviti buduća kretanje i neke nove trendove u svjetskoj auto indurstiji.

 

Većina proizvođača već je najavila neke modele, predstavila na neki način svoje primjerke automobila, dok se o nekim novitetima još uvijek raspravlja i nagađa. Audi je potvrdio premijeru svog osvježenog modela A8, a na Mercedesovom štandu u punom sjaju zasjaće potpuno novi, kompaktni crossover GLA.

 

BMW će takođe imati svojih uzdanica u Frankfurtu. Najavljeno je predstavljanje nove Serije 4, kao i nove generacije modela X5. Tu nije kraj BMW – ovim modelima, pa će posjetioci moći da vide i modele i3, kao i sportski kupe, i8.

 

Volkswagenov adut će svakako biti sportski Golf 7R, a Opelova zvijezda jeste nova Insignija, ali i fantastična Opel Moza, koja oživaljava uspješnu prošlost starog modela. Francuzi takođe dolaze da predstave svoje nove uzdanice, pa će tako Citroen da predstavi novi C4 Picasso, a Peugeot novi model 308.

 

Ni ovaj sajam automobila neće moći proći bez prisustva japanske automobilske industrije. Honda će da predstavi Civic Tourer, a Toyota potpuno novu generaciju Corolle. Nissan će predstaviti javnosti novu, redizajniranu Micru, a Mazda svoj „tricu“. Hyundai će da predstavi svoj model i10, a Kia osvježeni Soul.

 

Što se tiče sportskih automobila, ljubitelji brzih mašina će takođe doći na svoje. Tako će svi zaljubljenici u konjske snage moći da vide novi Porsche 911 Turbo, Lamborghini LP 570-4 i Ferrarijevu zvijezdu 458 Speciale.Tu je i Audi Quattro Sport, dugoočekivani Infiniti Q30.

 

Međunarodni sajam automobila u Frankfurtu ima zaista dugu tradiciju. Održava se od 1951. godine. 

Datum objave: 10/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook