Naslovna > Vijesti > Svjetsko Prvenstvo u Reliju 2015

SÉBASTIEN LOEB na otvranju

Svjetsko Prvenstvo u Reliju 2015

Deveterostruki svjetski prvaci i sedam puta pobjednici relija u Monte Carlu, Sébastien Loeb i Daniel Elena naći će se u jednom od DS 3 WRC kako bi vozili reli Monte-Carlo,koji će otvoriti Svjetsko Prvenstvo u reliju 2015.

Od Švedske do Austrije i preko Argentine, WRC je nedvojbeno najveći izazov savremenog automobilizma zbog raznolikosti terena i klimatskih uslova s kojima se treba suočiti. Ova jedinstven angažman, u okviru najprestižnijeg relija, prati lansiranje marke DS. Sa dva svjetska naslova i 23 pobjede, DS 3 WRC ima najviše nagrada među modelima koji trenutačno učestvuju u WRC-u. Već gotovo epohalan događaj, reli u Monte Carlu (19. - 25. januara) otvara kalendar događanja na jugoistoku Francuske.

 

Dva modela DS 3 WRC koja nastupaju u kategoriji konstruktora voziće povratnici Kris Meeke i Paul Nagle kao dio ekipe koja je već potvrđena za cijelu sezonu! Cijenjeni stručnjaci za relije Sébastien Loeb i Daniel Elena sedam su puta osvojili naslov i ponovno će prihvatiti izazov u sklopu cestovnog takmičenja više od jedne godine nakon završetka njihove zajedničke karijere.

 

Kako je reli u Monte Carlu često nepredvidiv zbog vremenskih uslova, francusko-monegaški duo moći će itekako dobro iskoristiti svoje bogato iskustvo. Istovremeno skromni i uzbuđeni na spomen izazova koji je pred njima, Seb i Daniel bez sumnje će oduševiti mnogobrojne navijače koji su se nadali njihovom jednokratnom povratku!

Datum objave: 25/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook