Naslovna > Vijesti > Toyota NS4 Plug-in Hybrid

Detroit Motor Show

Toyota NS4 Plug-in Hybrid

Toyota je jedan od rijetkih proizvođača automobila koji je na Salonu u Detroitu priredio pravo iznenađenje s obzirom da se o konceptu NS4 do samo sajma nije ništa znalo

Dok su informacije o modelima drugih proizvođača za Salon u Detoritu „curile“ zajedno s fotografijama, Toyota je do samog početka sajma uspjela da sačuva „neotkriven“ svoj koncept NS4. Kao i drugi koncepti i ovaj najavljuje buduća dizajnerska i tehnološka rješenja. 

 

Iz Toyote su saopštili da ovim konceptom pokušavaju da razviju dizajn, koji će izazvati emociju kod kupaca.  I zaista, NS4 izgleda zanimljivije nego bilo koji drugi sedan Toyote, ali u drugu ruku to je koncept i on treba da bude privlačan, atraktivan i drugačiji. Glanve odlike ovog modela su neobično dizajniran prednji dio vozila i dosta naglašen i podignut zadnji dio. Unutrašnjost je futuristička sa minimalnom naglašenošću instrumenata, a poseban ugođaj donosi ambijentalna rasvjeta koja naglašava pojedine detalje. Toyota je saopštila da je udružila snage sa tehnološkim liderima kao što su Microsoft, Intel i Salesforce kako bi razvila što ergonomičniji i prihvatljiviji interface softwarea automobila.  O pogonu ovog automobila nije saopšteno ništa detaljno, osim da se radi o plug-in hybridu.

Datum objave: 11/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook