Naslovna > Vijesti > Treći red sjedišta i naziv „Living“

Fiat 500L

Treći red sjedišta i naziv „Living“

Fiatov mali gradski automobil, već odavno nije baš tako mali. Nakon modela 500L i Trekking, sada već mnogobrojna Fiatova porodica dobila je još jednog člana...

Fiatov mališan više i nije tako mali i to već neko duže vrijeme. Karakteristični mali „fićo“, prije izvjesnog vremena, dobio je svoju veliku braću, model 500 L, a nedavno se na tržištu pojavio i model Trekking.

 

Sve brojnija porodica Fiata odnedavno može da se pohvali i sa svojim novim članom. Riječ je o modelu 500L Living, koji nije ništa drugo nego produženi  model 500L, sa dodatnim redom sjedišta.

 

Za ovaj model nedavno su kružile glasine da će da se zove XL, međutim, on je sasvim neočekivano dobio potpuno drugo ime, ime koje asocira na prostranost i udobrnost, na nešto što bi dva dodatna sjedišta trebala da donesu ovom automobilu.

 

Kako su morali da smjeste nova dva dodatna sjedišta,  kompanija Fiat je ovaj model morala produžiti za 200 mm, što znači da je Living dug 4,350 mm.  Za ovaj model karakterističan je i veći prtljažni prostor. Prema informacijama iz Fiata, on je sada 638 litara, ali onda kada je treći red sjedišta spušten.

 

Za pokretanje modela Living biće zadužena četiri motora. Uz 0,9 litarski TwinAir Turbo sa 105 KS, novi Living će pokretati i 1,4 litarski benzinac sa 95 KS,  kao i 1,3 i 1,6 MultiJet dizelski motor sa 85i 105 KS. 

Datum objave: 19/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook