Naslovna > Automobili > Peugeot > E-Expert > U BiH isporučena 52 dostavna vozila

Peugeot

U BiH isporučena 52 dostavna vozila

U prvih šest mjeseci Peugeot je isporučio 52 dostavna vozila u BiH i time je rezultat prodaje u ovom segmentu povećan za 20 % u odnosu na prethodnu godinu. Najtraženiji modeli bili su Peugeot Partner i Boxer.

“Sa dostavnim vozilima ostvarili smo dobar rezultat u BiH i sa 52 isporučena vozila u prvih šest mjeseci 2012. godine držimo tržišno učešće od 12 %. Veliko interesovanje za Peugeot-ov dostavni program dokaz je da kupci prepoznaju naša vozila kao pouzdanog partnera, te cijene njihove karakteristike koje su neophodne za svakodnevno uspjesno poslovanje”, istakao je Denis Mašić, direkto marketinga kompanije Vermont, generalnog zastupnika Peugeot proizvoda za BiH.

 

Peugeot je nedavno redizanirao modele Partner i Partner Tepee koji su opremljeni sa Euro 5 e-HDi motorima sa najnovijom generacijom Stop i Start sistema sa kojim je dodatno smanjena količina emitovanja  CO2 gasa na 123 g po km, a zadržana prostranost i modularnost. Prema čitalaocima njemačkog stručnog magazina „Autoflotte“ Peugeot Boxer se nalazi među najboljim uvezenim dostavnim vozilima.

Datum objave: 30/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook