Naslovna > Vijesti > U BiH predstavljen Rapid

Škoda

U BiH predstavljen Rapid

Potpuno novi model Škode pod imenom Rapid stigao je na tržište u našoj zemlji, gdje bi se trebao pozicionirati između Fabije i Octavije

Sa novim Rapidom Škoda postavlja nova mjerila u segmentu kompaktnih limuzina, jer je Škodin najnoviji model prostran, elegantan i istovremeno cjenovno pristupačan. Radi se o automobilu koji oduševljava pametnim rješenjima, najmodernijom tehnologijom i velikim stepenom ekonomičnosti. Jednostavno rečeno Rapid omogućuje povoljnu i ekološki prihvatljivu mobilnost.


“ŠKODA je neprikosnoveni lider na BiH tržištu i sa tim smo jako zadovoljni. Naša misija je da ovaj brend i dalje ostane na toj liderskoj poziciji. Neosporna činjenica je da svojim kvalitetom proizvoda ŠKODA postavlja standard u kontekstu uloženo-dobiveno i nudi najviše svojim kupcima. S tim u vezi, novi model ŠKODA Rapid će biti od velikog značaja u ostvarivanju budućih ciljeva, ali i očuvanju trenutne pozicije ŠKODA brenda u BiH.“ –istakao je tokom predstavljanja modela g. Senad Olovčić, direktor Asa Auto.Cijena Rapida počinje od 20.115 KM za osnovni model 1.2 MPI Active sa 75 KS. Standardna oprema ovog modela uključuje ABS, 2 zračna jastuka, klima uređaj, radio CD MP3, centralno zaključavanje, prednja svjetla za maglu, grijana i elektro podesiva vanjska ogledala, električni podizači prozora naprijed i s.

 

Za model sa turbobenzinskim motorom 1.2 TSI sa 84 Ksi pomenutom opremom kupac treba da izdvoji 22.070 KM. Cijena osnovnog modela sa dizelskim motorom 1.6 TDI Active 105 KS iznosi 26.765 KM. Pored navedenih kupcima su na raspolaganju i benzinski motori 1.2 TSI sa 105 KS i 1.4 TSI sa 122 KS, koji dolazi isključivo sa DSG automatskim mjenjačem. Za one koji traže nešto opremljenije vozilo tu je srednji paket opreme Ambition koji pored opreme sadržane u paketu Active sadrži i stavke kao što su: ESC, tempomat, MFA board kompijuter, kromirane elemente enterijera i sl. Cijena osnovnog modela sa 1.2-litarskim MPI agregatom iznosi privlačnih 22.168 KM do registracije. Najopremljenije vozilo dolazi sa paketom opreme Elegance gdje su ključne stavke standardne opreme poput aluminijumskih felgi, automatske klime, bočnih zračnih jastuka, kožnog upravljača i sl.

 


Prema riječima g. Senada Trnke, ŠKODA Marketing & Product managera ŠKODA Rapid po prvi put na najbolji način demonstrira četiri  osnovne vrijednosti ŠKODA brenda - funkcionalnost, kvalitet, pristupačnost i dizajn. “Uvjeren sam da će ŠKODA Rapid kao prvi od modela koji dolazi sa novim dizajnerskim izrazom privući i neke nove kupce koji i pored osnovnih vrijednosti traže vizuelno atraktivno vozilo. ŠKODA Rapid ima bezvremenski dizajn koji je elegantan, precizan i harmoničan. Sa nenadmašnim komforom, gotovo najvećim prtljažnim prostorom u klasi, bogatom standardnom opremom te najnovijom gamom VW benzinskih i dizelskih agregata mislim da model RAPID može postati jedno od najtraženijih vozila na BiH tržištu.”

Iako je prethondu godinu obilježio dramatičan pad tržišta novih automobila, Škoda je ostala lider u prodaji novih putničkih vozila, gdje su više od decenije na liderskoj poziciji sa više od 20% učešća. Najprodavaniji modeli su Fabia i Octavia, a dolaskom Rapida očekuje se da će se liderska pozicija dodatno učvrstiti.

 


 

Datum objave: 28/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook