Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > U budućnosti sastavni dio Formule 1?

Volkswagen

U budućnosti sastavni dio Formule 1?

Gotovo je izvjesno da su u grupaciji Volkswagen već duže vrijeme zainteresovani za priključenje takmičemnju F1, međutim u posljednjem periodu zvanični sastanci sa predstavnicima ove organizacije govore da bi ovo moglo da se desi relativno ubrzo...

Nerijetki sastanci i pregovori Volkswagena i F1, na najvišem nivou, nisu nimalo začuđujući, a važno je napomenuti i to da je trenutni direktor F1,  Stefano Domenikali,  bio vešegodišnji zaposlenik Volkswagen koorporacije, kao direktor luksuznog brenda Lamborghini. Dakle izražena i očigledna želja čelnika VW-a, te veoma jake veze i poznanstva na najvišim nivoima, gotovo sigurno znače da će ljubitelji najbržeg cirkusa na svijetu, u narednim godinama u njegovom sastavu gledati i brend iz Volskwagen grupacije. Za sada sve ostale stvari ostaju prekrivene velom tajne, pa se tako ne može sa sigurnošću reći koji od brendova iz Volkswagenove grupacije će postati dio F1 priče.

 

 

 

 

 

Međutim dobro obaviješteni izvori ističu da se spisak kandidata sveo samo na dva brenda, Porsche i Audi, te da će odluka biti donesena u narednom periodu. Takođe poznato je da jedan od ova dva brenda koji bude izabran, neće nezavisno ući u takmičnje, već će to da se desi kroz partnerstvo sa jednim timova koji su trenutno dio F1. Iako je još sve na nivou pretpostavki, smatra se da bi taj tim mogao sa bude Sauber, koji je trenutno partner sa Alfa Romeom, tako da ukoliko Njemci „preuzmu“ sauber, italijanski brend će morati da pronađe novog partnera unutar F1 organizacije, ili da odstupi iz takmičenja.  Sauberu takođe ovo ne bi bilo prvi put da sarađuje sa brendovima iz Njemačke, jer je još 90-ih,  godina vozio u paru sa Mercedesom, a u periodu od 2006. do 2009. godine bio u partnerstvu sa bavarskim BMW-om.

Datum objave: 02/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook