Naslovna > Vijesti > U Koreji predstavljen Korando Sports

Ssangyong

U Koreji predstavljen Korando Sports

Ljubitelji automobila sjetiće se koncepta na štandu Ssangyonga u Ženevi prošle godine pod imenom SUT-1, koji je sada doživio serijsku proizvodnju kao Korando Sports

Ssangyong je u Koreji zvanično predstavio Korando Sports, novi pickup-SUV, koji je nastao na osnovu koncepta SUT-1 prikazanog u Ženevi prošle godine. Zanimljivo je da su Korejanci ovo vozilo nazvali LUV (leisure utility vehicle), zbog činjenice da je to u suštini spoj SUV Crossovera i pickupa. 

 

Korando Sports izgleda dosta konvencionalnije u poređenju s  Musso Sports iz 2002. godine  i modelom Actyon Sports iz 2006. Korando Sports je dugačak 4990 mm, širok 1910 mm, visok 1790 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 3060 mm. Ovaj model pokreće 2,0 litarski turbo-dizelaš sa 155KS i 360 Nm obrtnog momenta (potrošnja po fabričkim podacima iznosi 6,4 l/100 km). Ssangyong je saopštio da pomenuti agregat ispunjava Euro5 normu. Kupci mogu birati između manuelnog i automatskog mjenjača, a dostupne su 2WD i 4WD verzije. Podsjećamo vlasnik Ssangyonga nedavno je postaio indijski gigang Mahindra & Mahindra Ltd, koja je najavila nove smjernice kada je u pitanju korejski proizvođač. 

Datum objave: 13/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook