Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > U susret sajmu automobila u Minhenu

IAA Mobility

U susret sajmu automobila u Minhenu

Od 7. do 12. septembra njemački grad Minhen, biće centar svijeta kada je riječ o industriji proizvodnje automobila, okupljajući veliki broj vodećih svjetskih proizvođača...

Glavni grad Bavarske ove godine biće domaćin velikog sajma automobila IAA Mobility, mijenjajući sajam automobila u Frankfurtu. Ovo je najveći događaj u svijetu automobilizma u Njemačkoj, državi koja je zemlja porijekla nekima od vodećih svjetskih kompanija u ovoj industriji, te jedan od najvećih događaja ovog tipa u čitavom svijetu. Minhenški sajam će vrata za posjetitelje otvoriti od 7. do 12. septembra, a brojne kompanije potvrdile su učešće. Na dugo iščekivanom dešavanju biće predstavljen veliki broj novih modela, kao i tehnoloških inovacija iz svijeta automobilizma koje će uglavnom ići u smjeru elektrifikacije vozila.

 

 

 

 

 

 


Sajam će se održavati na više lokacija u Minhenu, neke od njih biće izložbeni centar sa novim automobilima i inovacijama, te konferencijski centar gdje će novinari moći razgovarati sa predstavnicima kompanija. Ovu lokaciju sa centrom grada povezivaće „Blue Lane“ test staza, na kojoj će posjetitelji moći direktno testirati nove proizvode. Takođe u centru grada u okviru ovog sajma biće bogat sadržaj, sa dodatnim zanimljivostima i dešavanjima. Prisustvo sajmu ranje su potvrdili Audi, BMW, Cupra, Dacia, Ford, Hyundai, Mercedes, MINI, Polestar, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Smart i Volkswagen, ali samo će neke od ovih kompanija predstaviti potpuno nove modele. Jedna od kompanija koja će predstaviti nove modele je Audi, ovaj proizvođač će na sajmu predstaviti tri nova automobila, sportski, luksuzni i SUV model. Ovaj trio će biti predstavljen pod nazivom „Sphere“, Sportski automobil zvaće "Sky Sphere", a promotivni video prikazuje linijsku skicu automobila sa dugačkim poklopcem motora i niskom linijom krova. Slijedi luksuzni automobil pod nazivom "Grand Sphere" koji je takođe predstavljen crtežom koji prikazuje model s dugom i širokom linijom krova, velikim lukovima točkova i visokom linijom ramena. I na kraju SUV „Urban Sphere“, koji će upotpuniti ponudu.
Glasine kruže da će BMW ove godine na salonu automobila predstaviti svoj novi luksuzni salon serije 7. Dok će rumunski proizvođač Dacia takođe predstaviti novi model, kao i nove verzije svojih postojećih automobila. Jedna od najaktivnijh kompanija na predstojećem sajmu biće Mercedes-Benz, koja će ovom prilikom predstaviti čak 8 novih vozila. Čak pet automobila će imati električni pogon, dok će biti predstavljen i jedan performantni hibrid. Najiščekivanija je premijera novog potpuno električnog Mercedes EQE salona koji će se na tržištu pojaviti sljedeće godine. Još jedna kompanija koja će se predstaviti sa jakom ponudom je francuski Renault. Ovaj proizvođač premijerno će prikazati svoj Megane E-Tech,  potpuno električni automobil, prvi iz populatne linije Megane. Takođe biće predstavljeno još modela koji će obogatiti ponudu Francuza.

Datum objave: 02/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook