Naslovna > Vijesti > Udružuju snage na polju razvoja

BMW i Mercedes

Udružuju snage na polju razvoja

Dvije velike njemačke automobilske kompanije zajedničkom saradnjom će pristupiti razvoju platformi, baterija i tehnologije autonomnih vozila...

Iako još ništa nije zvanično, ove dvije kompanije su već započele saradnju na nekim oblastima, pa se očekuje da ih i nastave kada su u pitanju komponente i dijelovi koji nisi jedinstveni za jednu kompaniju, međutim s obzirom na spor stepen razvoja u auto-industriji, ovi rezultati neće stići baš tako brzo.

 


BMW i Mercedes su takođe prije godinu dana zajedno sa VW i Fordom počeli rad na mreži stanica za brzo punjenje električnih automobila, dok su prije toga sa nemačkim telekomom radili na specifikacujama 5G mreža. Audi, BMW i Daimler su zajedno kupili Nikijin Here servis mapa, a nameravaju da iskoriste tehnologiju za unapređenje sljedeće generacije sistema pomoći u vožnji i samovozećih automobila. Situacija u autoindustriji se prilično brzo minjena, umjesto dugogodišnje proizvodnje vozila sa SUS motorima, sva pažnja je uspjerena na električna i hibridna vozila, što sa sobom donosi nove troškove, a smanjenje troškova je ujedno i jedan od razloga saradnje BMW i Daimlera.

Datum objave: 24/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook