Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Ulaznica u svijet sportskih motocikala

CFMoto 450SR

Ulaznica u svijet sportskih motocikala

Nakon svjetske premijere, koju je imao na prošlogodišnjem sajmu motocikala u Milanu, novi CFMOTO 450SR po prvi put je demonstrirao svoje praktične vrijednosti. Premijerne vožnje za predstavnike medija održane su na stazi Istanbul Ring...

Novi 450 SR je motocikl koji pripada takozvanom supersport segmentu, iz sve popularnije klase 400 i inspirisan Moto 3 šampionatom u kojem je CFMOTO debitovao prošle sezone. Podsjećamo da ulazak CFMOTO brenda u ovo elitno motociklističko takmičenje nije bio motivisan činjenicom da ćebiti prvi kineski proizvođač u njemu, već je pravi razlog bila velika želja za razvojem novih pogonskih rješenja i napretkom u svim sferama motociklizma.

 

 

 


- Sam model koji je predstavnicima medija iz cijelog svijeta premijerno predstavljen na Istanbul Ringu još jednom pokazuje i dokazuje riješenost CFMOTO brenda da proizvodi modele vrhunskih karakteristika i kvaliteta. Način na koji je organizovana prezentacija u Turskoj, samo mjesto, ali i broj učesnika najbolja su potvrda premium statusa koji je CFMOTO u međuvremenu izgradio. U skladu sa tim statusom, ali i težnjama ka konstantnom razvoju u naredom periodu možemo očekivati još dosta zanimljivih proizvoda – kazao nam je Vladimir Nikolić, direktor preduzeća Guevara d.o.o.

 

 

 

 

Sa novim 450SR taj napredak je više nego očigledan. Prva karakteristika koja se uočava kod ovog motocikla je odličan, sportski dizajn, koji je podržan sa istim takvim dinamičkim karakteristikama. Mada je inspirisan sportskim modelima finalni dizajn 450SR modela proizvod je velikog broja sati provedenih u praktičnim testiranjima tijela motocikla u vazdušnom tunelu. U cilju postizanja što manjeg otpora vazduha, a samim tim i uzorne stabilnosti i upravljivosti, na velikoserijski model su ugrađeni mnogi aerodinamički elementi, koje možemo da vidimo i na punopravnim trkačkim modelima. Da bi efikasnije blokirao nalete vjetra vizir je postavljen pod uglom od 48 stepeni, dok prednji dio može da obezbijedi 1,6 kg potisne sile pri 120 km/h. Aerodinamičke mogućnosti unapređujei zadnji dio sjedišta sa kanalnim oblikom, koji povećava efekat protoka vazduha.Iz godine u godinu CFMOTO ljubiteljima dvotočkaša nudi atraktivne novitete iz različitih klasa motocikala. Novi 450SR predstavlja jedinstvenu kombinaciju male mase i izuzetne agilnosti, koja mu omogućava da bude jednako zabavan kako na trkačkoj stazi tako i na gradskim ulicama.

 

Visok nivo kvaliteta za koji u kompaniji CFMOTO ističu da ispunjava najzahtjevnije premium standarde postignut je i sa najvažnijim komponentama ovog motocikla.Tu se prije svega misli na izuzetan kočioni sistem kojeg je za 450SR namjenski izradio italijanski specijalista Brembo. Sa uzorno efikasnim kočnicama upareno je i vrhunsko ogibljenje za koje je bio zadužen renomirani japanski brend Kayaba. Osim odličnih kočnica, te sistema vješanja i amortizacije 450SR ima i zanimljiv dvocilindarski pogonski agregat zapremine 450 kubnih centimetara. Iz njega je pri 10 hiljada obrtaja u minuti dobijeno 34,5 kW, dok je najveći obrtni moment od 39 Nm dostupan pri 7.750 obrtaja. Zahvaljujući potentnom agregatu moguće je dostići najveću brzinu od 190 km/h, dok je ubrzanje od 0 do 100 km/h manje od pet sekundi.Od ostalih karakteristika treba izdvojiti moderna i jedinstveno oblikovana LED svjetla, te savremeni 5-inčni TFT ekran koji vozaču omogućavauvid u mnoštvo korisnih informacija. Spisak zanimljivosti koje nudi novi 450SR ne završava se sa navedenim, a iz kompanije CFMOTO pozivaju sve ljubitelje motociklizma da dođu u njihove prodajno servisne centre i detaljnije se informišu o ovom za njih veoma značajnom novitetu.

Datum objave: 24/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook